Windows 7' yi Hızlandırmanın Yolları Windows 7 yi Hızlandırmanın Püf Noktaları Yazılarımızı takip edenler hızlandırma rehberlemizi okumuştur Windows Vista ve Windows Xp için hızlandırma rehberlerini daha önce yayınlamıştık Acilen sıra son işletim sistemi olan Windows 7 ye geldi Tweak programları ile hızlandırma yapılıyor ama bu pekte dinç yok Windows ayarlarında yapacağımız küçük şansın dönmesi ile Windows 7 işletim sistemi yüklü bilgisayarınız dahada hızlanacaktır Windows 7 nin zaten en süratli işletim sistemi olduğu söyleniyor Kim zaten çabuk olan Windows 7 yi daha da hızlandırmak istemez ama? Aşağıdaki adımları uygulayarak daha seri bir windows 7 işletim sisteminiz olacaktır ilk Adım Pencereleri Hızlandırmak: Windows 7 de bütün pencereler animasyonla büyür animasyonla küçülür Buda ram kullanımını arttırır Bunu kapatmak Sayfalar klasörler arasındaki dolaşımı büyük oranda hızlandıracaktır Üstelik bunu kapatmakta sandığınızdan daha kolaydır Önce başlat düğmesine tıklayın ve arama satırına SystemPropertiesPerformance yazın ve enter a basın Yada çıkan simgeye tıklayın Karşınıza performans seçenekleri sayfası çıkacaktır Performans seçenekleri sayfasındaki Pencereler animasyonla küçültülüp büyütülsün yazısının başındaki kutucuğu temizleyin ve Tamam a basın Bilgisayarınızın Açılışını Hızlandırın: Windows 7 nin zaten süratli açıldığını düşünebilirsiniz Bu başlangıç süresini daha da kısaltmak sizin elinizdedir Bunun için 2 işlem yapabiliriz A Açılışta yüklenen Programları Kapatmak: Başlat düğmesine tıklayın ve arama satırına msconfig yazarak enter a basın Yada çıkan simgeye tıklayın Karşınıza Sistem Yapılandırması gelecektir Sistem Yapılandırmasında üst menülerden Başlatma yazısına tıklayın Burada bilgisayarınız açılırken yüklenen programlar vardır Kullanmadığınız programın başındaki kutucuğu temizleyin Önce uygula deyin ve daha sonra bitmiş a basın En son olarakta bilgisayarınızı baştan başlatın Bİşlemcinizi Kullanarak Açılışı Hızlandırmak: Başlat düğmesine tıklayın ve arama satırına msconfig yazarak enter a basın Yada çıkan simgeye tıklayın Karşınıza Sistem Yapılandırması gelecektir Sistem Yapılandırmasında üst menülerden Önyükleme yazısına tıklayın Buradanda Gelişmiş Seçenekler e tıklayın Burada önyükleme bilgileri bulunmaktadır İşlemcinizin özelliğine tarafından işlemci sayınızı arttırabilirsiniz Çift çekirdekli işlemciniz var ise 2dört çekirdekli işlemciniz var ise 4 ü seçebilirsiniz Bu Nedenle başlangıç esnasında işlemciniz tam performansıyla kullanabilirsiniz Önce Tamamlanmış deyin sonra uygula deyin ve daha sonra bitmiş a basın En son olarakta bilgisayarınızı tekrar başlatın Windows 7 Kapanış Süresini Kısaltın: Windows 7 kapanışta da Windows XP ve Vista dan fazla daha hızlıdır Dahada süratli gitmek sizin elinizde Başlat düğmesine tıklayın ve arama satırına regedit yazarak enter a basın Yada çıkan simgeye tıklayın Sırayla HKEYLOCALMACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control anahtarına ulaşın Sağ taraftaki WaitToKillServiceTimeOut anahtarına sağ tıklayın ve Değiştir deyin Buradaki standart akort 12000 (12 saniye) dir Siz bunu istediğiniz kadar düşürebilirsiniz Hazır deyin ve bilgisayarınızı baştan başlatın Geveze Yazı Fontlarını Kaldırın: Windows 7 de de öteki işletim sistemlerinde olduğu gibi birçok yazı fontu bulunmaktadır Bu tiplerini kullanmasanız bile sistem kaynakları bu fontlar ( yazı tipleri ) kadar tüketilmektedir Ilk Önce Denetim Masasını açın Teftiş Masasından Yazı Tipleri simgesine tıklayın Karşınızda bilgisayarınızdaki yazı tipleri gelecektir Burada kullanmadığınız yazı tiplerini silebilirsiniz Silmek istemiyorsanız ayrı bir klasöre kopyalayabilirsiniz Kullanacağınız vakit yazı tiplerini yeniden bu klasörün içine koymanız yeterli olacaktır Unutmayın ne değin yazı tipi silerseniz öyle sistem kaynağı kazanacaksınız