iltasyazilim
FD Üye
Kısayol tuşları bilgisayar kullanırken daha süratli olmamıza yardımcı olurlar Window 8'deki klavye kısayolları aşağı listelenmiştir
Windows + D: Masaüstünü görüntülemenizi sağlar Ayrıca bütün pencereler simge durumunda küçültülmüşse, açık pencereleri yükler
Windows tuşu: Başlat ekranını gösterir (Metro)
Windows + Q: Yüklü tüm uygulamaları gösterir
Windows + L: İşletim sistemini kilitler
Windows + P: Harici görünüm seçeneklerini karşınıza getirir (Monitör ya da projeksiyon bağlantısı)
Windows + Tab: Açık uygulamalar aralarında geçiş yapmanızı sağlar
Windows + I: Ayarlar kenar çubuğunu karşınıza getirir
Windows + Z: Metro arayüzündeki başvuru formu çubuğunu gösterir
Windows + W: Ayarlarda anlık arama yapmanızı sağlar
Windows + F: Dosyalar içerisinde arama yapmanızı sağlar
Windows + Sağ sol tuşları: Uygulamaların ekrana sığdırılmasını veya ekranlar arasında geçiş yapılmasını sağlar
Windows + (Nokta): Metro'da uygulamaları sağa alır (başta yapıyorsanız sol kısma alır)
Windows + Shift + (Nokta): Metro'da uygulamaları sola alır
Windows + J: Metro uygulamalar aralarında geçiş yapar
Windows + Yukarı aşağıda tuşları: İkinci monitör için açık uygulamaları bütün ekran yapmanızı sağlar
Windows + Anahtar kelime: Tatbik aramanızı sağlar
Windows + X: Cihaz Yöneticisi, Komut İstemi, Teftiş Masası vs gibi yönetim araçlarınızı açmanızı sağlar *
Windows + D: Masaüstünü görüntülemenizi sağlar Ayrıca bütün pencereler simge durumunda küçültülmüşse, açık pencereleri yükler
Windows tuşu: Başlat ekranını gösterir (Metro)
Windows + Q: Yüklü tüm uygulamaları gösterir
Windows + L: İşletim sistemini kilitler
Windows + P: Harici görünüm seçeneklerini karşınıza getirir (Monitör ya da projeksiyon bağlantısı)
Windows + Tab: Açık uygulamalar aralarında geçiş yapmanızı sağlar
Windows + I: Ayarlar kenar çubuğunu karşınıza getirir
Windows + Z: Metro arayüzündeki başvuru formu çubuğunu gösterir
Windows + W: Ayarlarda anlık arama yapmanızı sağlar
Windows + F: Dosyalar içerisinde arama yapmanızı sağlar
Windows + Sağ sol tuşları: Uygulamaların ekrana sığdırılmasını veya ekranlar arasında geçiş yapılmasını sağlar
Windows + (Nokta): Metro'da uygulamaları sağa alır (başta yapıyorsanız sol kısma alır)
Windows + Shift + (Nokta): Metro'da uygulamaları sola alır
Windows + J: Metro uygulamalar aralarında geçiş yapar
Windows + Yukarı aşağıda tuşları: İkinci monitör için açık uygulamaları bütün ekran yapmanızı sağlar
Windows + Anahtar kelime: Tatbik aramanızı sağlar
Windows + X: Cihaz Yöneticisi, Komut İstemi, Teftiş Masası vs gibi yönetim araçlarınızı açmanızı sağlar *