Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Windows 8 ve Windows 7 Oyun Performansı Karşılaştırıldı

Windows 8 ve Windows 7 Oyun Performansı Karşılaştırıldı
0
300

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Windows*8 ’in görünüm ve başvuru tecrübesinin Windows 7 ’den oldukça öbür olduğunu biliyoruz Peki, en sevdiğiniz oyunu Microsoft ’un en yeni işletim sistemiyle çalıştırabilecek misiniz?*10 oyunu test ettik ve firmanın yazılım geliştiricilerinden birisiyle bu konuyu konuştuk*
Tom ’s*Hardware okuyucuları teknolojiyi en uçta takip etmeyi sever Muhtemelen birçoğunuz*Windows 8 ’i şimdiden kurup denemiştir Windows 8 önceki sürümler gibi o kadar çok yenilikle geliyor Yıllardır kullandığımız bir takım özellikler bundan böyle çalışmazken, bir zamanlar sürücü koymak zorunda olduğumuz öyle çok ürün de kendiliğinden çalışacak Bazı yeni özellikler genel performansı artırırken bazıları da azaltacak
Aslında Windows 7 ’den*Windows*8 ’e geçerken oyun performansının çok değişeceğini sanmıyoruz AMD, FX8350 duyurusundan anında önce dürüst yamalar yüklenmiş Windows 7 ’nin Windows 8 ’den öbür olmayacağını belirtmişti*Nvidia*ve AMD gibi firmaların sürücülerini geliştirmek için oldukça uzun zamanları vardı ve Windows 8 ’in çıkacağı gün gereken şoför desteği sağlanmıştı* neticede sevdiğiniz oyunu açtığınızda sorun yaşamamanız için her şey hazır
Peki “Gabe*Newell ’ın*Windows 8, PC alanında cümbür cemaat için büyük bir facia olacak sözleri ne oluyor? dediğinizi duyar gibiyim*Gabe, ne yaptığını haberdar olan birisi*Valve ’ı*hürmet duyulan bir oyun geliştirici firma ve*Steam ’i*devasa bir içerik bölüştürme kanalı haline getirirken ne yaptığını bildiğinden şüphe değil Tabi fakat*Steam ’in*Linux temelli sürümü geliştiriliyor haberini alınca ve*Valve ’in*Linux temelli olarak oyunlara yatırım yaptığını öğrenince neler oluyor dedik Peki aslında neler oluyor? Windows 8 gerçekten düzeltilemeyecek dek fena bir işletim sistemi mi? Oyun severler şüphesiz yeni işlerim sistemine geçmemeli ve Windows 7 ’ye devam mı etmeli?
Gabe ’in*bir röportajında Windows 8 ’in fazla fena bir*arayüze*sahip olduğunu ve yeni işletim sisteminde herhangi bir şeyi yapmanın zorlaştığını söylediğini okumuştum Uzun bir süredir Windows 8 ’in RTM sürümünü kullanan birisi olarak Metro*arayüzünün*masaüstü sistemlerde gereksiz olduğunu söyleyebilirim Fakat Microsoft ’un en yeni işletim sisteminin bir facia olduğunu düşünmüyorum
Masaüstü ve ikon yapılandırmasını tamamen kaldırmak kavgacı bir saldırı Ve evet bu yenilik böylece fazla kullanıcının söylenmesine niçin olacaktır Ama meraklı kitlenin yeniliklere fazla süratli ahenk sağladığını da biliyoruz Sonuçta*Steam*üzerinden oyunları çalıştırmaya alışmak fazla vakit almadı Bir süre geçince cümbür cemaat işini Windows 8 üstünde yürütmeye alışacaktır Oyun tecrübesiyse eski bir oyun çalışmaz ülkü gelmiyorsa sorun olmayacaktır

Kendimce*Gabe ’in*felaket olarak tanımladığı, Windows 8 ’le esas sorunu yeni işletim sistemiyle gelen Windows*Store Bu Apple*Appstore ’un*Microsoft karşılığı ve firma burada satılan her şeyden %30 kesinti yapıyor Daha önemlisi Microsoft ’un bir takım uygulamalara müsade vermeyeceğinden korkuluyor ama*bu*Apple ’ın*kapalı platform sistemini fazlasıyla*andırıyor*Firmanın Windows*Store*üstünde denetimi olacağı bir gerçek ancak bunun ne değin olacağı şimdilik emin değil*Newell*gibi yatırımcılarsa Linux ’un geliştirilmesine ciddi para harcayacak gibi görünüyor (en azından bununla tehdit ediyorlar)
Benim görebildiğim kadarıyla Microsoft Windows 8 ’e herhangi bir duvar örmüş yok*Steam ’i*ve öteki uygulamaları*sorun yaşamadan kurabiliyorsunuz Tabi fakat bu şart*Wİndows*RT için ayrı olacak orada yalnızca Windows*Store ’dan*alınan uygulamalara izin verilecek neticede*Valve ’ın*Windows RTtemelli aygıtlardan para kazanma şansı azalacak Geliştiriciler Microsoft ’un Windows 8 ’de de aynı bir yol izleyeceğinden ve her satışlarından pay almasından*korkması fazla doğal*—
Şimdilik*yeni*arayüze*alışmak dıştan sizin için kayda değer olan sevdiğiniz oyunların Windows 8 ’le nasıl çalışacağı Windows 8, DirectX sürümü 111 ’e yükseltiyor ancak bunun şimdilik bir fark yaratacağını düşünmüyoruz yine de kare hızlarının yeni işletim sisteminde nasıl olacağını deneyip görmek en iyisi Bu yüzden en sevdiğimiz 10 oyunu Windows 7 ve 8 üzerinde deneme ettik