Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Windows iranda yasak

Windows iranda yasak
0
76

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Dünya üstünde en çok kullanılan işletim sistemi şüphesiz Windows fakat iranda şart azıcık farklı

şu anda İran'da bilgisayar programları sokaklarda özgürce satın alınabiliyor İran da resmi olarak Windows işletim sistemini bırakıp, yerine Linux'a geçmeye karar veren ülkelerden biri oldu Devletin bilişim konularında yetkili ismi olan Mohammad SepheryRad, bu kararın uzun süreli politik ve güvenlik değerlendirmeleri sonucunda alındığını açıkladı

Birincil akla geldiği gibi İran'ın Windows'u terk etme sebebi, arasının pek de iyi olmadığı ABD'ya ait bir ürünü kullanmayı geri çevirmek yok, hakiki sebep temellerini çok daha mantıklı bir düşünceden alıyor hemen İran'da yazılım konusunda yürürlükte olan bir telif yasası bulunmuyor Bu yüzden ülke çapında bütün Windows işletim sistemleri kopya olarak ve özgürce dağıtılabilir Lakin Dünya Ticaret Örgütü'ne girmek isteyen İran için bu çok da aydınlık bir koşul yok SepheryRad, eğer Dünya Ticaret Örgütü'ne girebilmek için ülkede faal olarak kullanılan bütün Windows işletim sistemlerine lisans elde etmek gerekecek olursa, 1 milyondan pozitif PC için milyonlarca dolar vermek gerekeceğini söylüyor

SepheryRad, bu çapta bir yerleştirmek yerine Windows'un bedava alternatifi Linux'u ülke çapında kullanmaya başlamanın fazla daha rasyonel olduğu görüşünde Dahası bu sayede açık kaynak kodlu Linux üzerinde istedikleri tüm değiştirme ve geliştirmeleri de yapma imkanları olabilecek SepheryRad'ı en çok düşündüren konu ise senelerdir Windows kullanmaya alışık halkın, bu geçiş sürecine çabuk adapte olup olamayacakları(CHİP)

*

858,505Konular
982,983Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt