Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Windows Sağ Tıklayınca Donma Sorunu Çözümü

Windows Sağ Tıklayınca Donma Sorunu Çözümü
0
120

urgot

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
98
Windows 7,8 veya 10‘da masaüstündeyken sağ tık yaptığınız zaman 1sn gibi bir süreliğine donma problemi yaşanabiliyor. 1sn gibi kısa bir süre olmasına rağmen çok sinir bozucu bir sorun. Genellikle yeni formatlanmış bilgisayarlarda karşılaşılan bu sorunun çözümünü yazımızda anlatacağım. Yöntem bizzat kendimce denenmiş olup sorunsuz çalışmaktadır.
Sorun Nasıl Çözülür ?
  • Öncelikle Windows + R tuş kombinasyonunu kullanarak veya arama kısmına Çalıştır yazarak açılan pencereye regedit yazıyoruz.
  • Yukarıdaki adımı uygulayınca karşımıza Kayıt Defteri Düzenleyicisi çıkacak.
  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açtıktan sonra aşağıdaki adımları aynen açıyoruz.
  • Bilgisayar\HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers bu yola geldikten sonra karşımıza dosyalar çıkacak. Burada New ve NcCplDekstopContext dosyaları hariç bütün dosyaları veya klasörleri siliyoruz.
  • Son olarak bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve sorunun çözülmüş olduğunu görüyoruz.

Similar threads

Windows açıldıktan sonra, başlangıç programları yaklaşık on saniye sonrasında çalışır. Bu “başlatma gecikmesi”, masaüstü ve Windows hizmetlerinin yüklemeyi bitirmesini sağlar. Windows başladıktan sonra başlangıç programları yüklenmeden önceki on saniyelik gecikme, işletim sisteminin belleğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
DistributedCOM Hatası 10016, Windows XP’den bu yana hemen hemen her Windows sürümünde bulunan yaygın bir Windows sorunudur. DistributedCOM nedir ve neden bu hata çıkıyor? Distributed Component Object Model – Dağıtılmış Bileşen Nesne Modeli (DCOM) Windows bilgisayarlarda ağ iletişimi ayrılmaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
NVIDIA grafik kartlarının kullanan birçok kişi, denetim masasının açılmadığını bildirmektedir. Bu hata, Windows 7’den Windows 10’a kadar birçok Windows sürümlerine yayılmıştır. Bu nedenle son zamanlarda NVIDIA denetim masası açılmıyor, nvidia denetim masası gözükmüyor ve nvidia denetim masası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Windows 10 sürüm 21H2, 21H1, 20H2 ve 2004 için gelen Windows 10 KB5005565 güncellemesi, görünüşe bakılırsa çok sayıda soruna neden oluyor. Microsoft, Eylül 2021 toplu güncellemesiyle birkaç hatayı düzeltmiş olsa da, güncellemenin bazı kullanıcılar için yeni hatalar getirdiği görülüyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Geçtiğimiz ay, altı yıldan fazla bir süredir kullandığımız Windows 10’dan Windows 11‘e geçiş yaptık. Windows’un bu sürümü ortalanmış başlat menüsüne, görev çubuğuna, yuvarlatılmış köşelere ve daha fazla görsel yeniliklere sahip. Bunlardan bir tanesi de yeni sağ tık menüsü. Windows 11‘in bu yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,496Konular
981,802Mesajlar
29,870Kullanıcılar
kemalbelenSon üye
Üst Alt