Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Windows Vista Kullanıcılarına Kötü Haber

Windows Vista Kullanıcılarına Kötü Haber

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Microsoft'un büyük umutlarla satışa sunduğu Windows Vista, hiçbir vakit Windows XP değin yaygınlaşma şansı bulamadı Windows XP, 2000 yılından bu yandan kullanıcıların en popüler işletim sistemi olmayı başardıysa da, Vista aynı başarıyı gösteremedi Vista'dan daha sonra Windows 7'yle kullanıcıların karşısına meydana çıkan Microsoft, Servis Paketsiz Windows Vista sürümlerine olan desteğini çekeceğini duyurdu Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte ise Vista kullanıcıları bundan böyle işletim sistemlerini güncelleyemeyecek ve dolayısıyla kullanıcıların bilgisayarları virüs tehdidine açık bir hale gelecek

Microsoft, Windows Vista'nın RTM sürümünün (Servis Paketsiz sürüm) teknik desteğini Windows XP SP2'den ve Windows 2000'den birkaç ay önce kesmeyi planlıyor

Microsoft göre Service Pack'siz Vista'nın (RTM) desteği 13 Nisan'da sona erdirilecek Bu tarihten daha sonra Windows Vista desteği alabilmek için asgari SP1 sürümünü kullanıyor edinmek gerekecek Bu sayede güvenlik güncellemeleri ücretsiz olarak devam edecek

Windows XP SP2 ve Windows 2000'in teknik desteği 13 Temmuz'da sona ererken Windows Server 2003 ise uzatılmış desteğe geçiyor; yani şirketler parasıyla teknik takviye almayı sürdürecek

Microsoft erken duyurunun sebebinin tüketicileri hazırlıksız yakalamamak olduğunu belirtti Sonuçta Microsoft minik küçük eski işletim sistemlerini tedavülden kaldırıyor, Windows 7'ye ve sonrasına yolu açıyor *

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt