iltasyazilim
FD Üye
Wireless Multimedia Extensions ya da kısa adıyla WME’ dir WiFi Multimedia Extensions, uluslararası WiFi Birliği tarafından belirlenen ve kablosuz ağlar 80211e standartına dayanan bir sertifikadır Bu sertifikasyonun sağladığı temel özellik, IEEE 80211 ağlarına bazı temel Port Önceliği hizmeti (Quality of Services, QoS diye kısaltılır) sağlamasıdır WME modeme gelen ağ trafiğini video, ses, en yüksek download hızı ve arkaplan işlemleri olmak üzere 4 kategoriye ayırır Bu şekilde ayırdığı kategorilerin paketlerini öncelik sırasına göre dizerek, örneğin bir yandan download yaparken diğer yandan VoIP ile sesli konuşmalarımızı ağda hiçbir gecikme ya da kesilme olmadan yapmamıza imkan tanır
Modem Arayüzünde Wireless sekmesinde Gelişmiş Ayarlar altında bulunur Burada göreceğiniz Wireless Multimedia Extensions seçeneğini Etkin ya da Enable’ a getirip modemi yeniden başlatmanız yeterli olacaktır
Dolayısıyla abi benim x mbit internetim var çevirmeli gibi hızı var sorunu ortadan kalkacaktır Eski bir bilgi fakat yapmamış kişiler olabilir
Modem Arayüzünde Wireless sekmesinde Gelişmiş Ayarlar altında bulunur Burada göreceğiniz Wireless Multimedia Extensions seçeneğini Etkin ya da Enable’ a getirip modemi yeniden başlatmanız yeterli olacaktır
Dolayısıyla abi benim x mbit internetim var çevirmeli gibi hızı var sorunu ortadan kalkacaktır Eski bir bilgi fakat yapmamış kişiler olabilir