Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Xiaomi Bootloader kilidi nasıl açılır? ROM yüklemek için gerekli!

Xiaomi Bootloader kilidi nasıl açılır? ROM yüklemek için gerekli!
0
60

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
xiaomi-bootloader-kilidi-nasil-acil-CPQn_cover.jpg

Çinli Xiaomi, kendi telefonlarına dolaylı yoldan süreç yapılmasını engellemek için aygıtlarını kilitliyor. Bootloader olarak geçen bu kilit sayesinde Xiaomi ve Redmi modelleri inançlı bir formda kullanılabiliyor. Lakin kimi kullanıcılar aygıtlarına ROM atmak ve Root yapıp farklı özellikler eklemek istiyor. Xiaomi bu kullanıcıları düşünerek Bootloader kilidini açmak için Mi Unlock isminde uygulamasını kullanıma sundu.

Xiaomi ve Redmi modellerinde Bootloader kilidini açmak hayli kolay. Lakin bu rehberimize başlamadan evvel Bootloader kilidi açılmış modellere Netflix üzere uygulamaların Play Store'dan yüklenemediğini belirtelim. Güvenlik sebebiyle kimi uygulamalar Bootloader kilidi açık telefonlara yüklenemiyor. Bunu göze alıyorsanız APK. olarak dışarıdan yüklerim diyorsanız rehberimize başlayabiliriz.

NOT: Bootloader kilidini açtığınızda aygıtını sıfırlanacak. Bu yüzden yedek almanızı şiddetle öneriyoruz.

Xiaomi Bootloader kilidi nasıl açılır?

Öncelikle Xiaomi'nin Mi Unlock uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı buradan resmi olarak son sürümünü indirebilirsiniz. Şimdilik bu uygulamanın yalnızca Windows'ta çalıştığını belirtelim. Uygulamayı indirdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin.

1. Adım: Mi Unlock uygulamasını PC'ye indirin ve açın.

2. Adım: Uygulamaya Mi Hesabınızla oturum açın.

3. Adım: Telefonunuzu manuel olarak kapatın ve Fastboot moduna girmek için Sesi kısma tuşunu ve Güç düğmesini basılı tutun. Bu tüm Xiaomi ve Redmi modelleri için geçerli.

4. Adım: Telefonunuzu USB kablosunu kullanarak PC'ye bağlayın ve "Unlock" butonuna tıklayın.

xiaomi-bootloader-kilidi-nasil-acil-1fyp.png

Bu süreçleri uyguladıktan sonra telefonunuz kapanacak ve tekrar açılacak. Açıldığında Boot ekranın en üst tarafında kilidi açılmış bir simge görürseniz sürecin muvaffakiyetle gerçekleştiğini anlayabilirsiniz.

Kimi PC'lerde Xiaomi şoförleri olmadığı için Fastboot ekranında karşılık vermeme sorunu yaşanabiliyor. Şayet bu türlü bir sorun yaşar ve Bootloader kilidini açamazsanız buradan Xiaomi USB şoförlerini indirebilirsiniz. Şoförleri yükledikten sonra üstteki süreçleri baştan uygulamanız gerekecek.

Windows 10'da driver indirmek gerekmiyor. Bu driverlar Windows 8 ve daha düşük Windows sürümleri için geçerli.

858,438Konular
980,868Mesajlar
29,482Kullanıcılar
sanane1234Son üye
Üst Alt