Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Xiaomi Ürün Müdüründen MIUI 11'le İlgili Açıklamalar

Xiaomi Ürün Müdüründen MIUI 11'le İlgili Açıklamalar
0
122

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
xiaomi-urun-mudurunden-miui-11-le-ilgili-reklam-aciklamasi-1564666512.jpg

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması, bu işletim sisteminin üreticiler tarafından kullanılabilirliğini artırıyor. Teknoloji üreticileri, Android işletim sistemi tabanını kullanarak kendilerine has arayüzler geliştiriyorlar ve bu sayede rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda Xiaomi'nin arayüzü MIUI'nin rakiplerine nazaran daha çokça beğenildiğini söylemek mümkün.

Kullanıcılarına hem çok geniş bir tema paketi hem de çok sayıda yenilik sunan Xiaomi, son devirlerde bu hususla ilgili kimi meseleler yaşıyor. Şirket, siyasetleri yeterince kar marjını düşük tutarak daha çok para kazanmak istiyordu gelgelelim gelinen durumda bu çok da mümkün olmadı. Bu yüzden şirket kendisine yeni bir kaynak oluşturmak için kullanıcıların ziyadesiyle şad olduğu MIUI arayüzüne reklam eklemeye karar verdi ve bu da kullanıcılar tarafından çok önemli manada eleştirildi.

eb7da042b813d49ea1409451b983987823308c4a.jpeg

MIUI reklamlarını kapatmanın kimi yolları olsa bile yeniden de bu türlü bir durum, kullanıcılar için şirin bir durum değil. Zati pratiklerde bulunan reklamlardan gereğince sıkılmış olan kullanıcılar, haklı olarak akıllı telefonlarının arayüzünde reklamlarla karşılaşmak istemiyorlar. Bu durumun farkında olan Xiaomi, MIUI 11'le ilgili birtakım açıklamalar yaptı.

Xaiomi'nin Eser Yöneticisi, MIUI 11 için çalışmalarını sürdüğünü, reklam sayısını azaltmak ve sistemi daha istikrarlı bir hale getirmek için çalışıldığını söyledi. 

Bu açıklamayla birlikte Xiaomi'nin MIUI 11'le reklamlardan vazgeçmeyeceğini ama reklamların biraz daha optimize edilerek hizmete sunulacağını anlayabiliriz. Anlaşılan o ki Xiaomi, gelecek yıllarda satış rakamlarını artırabilmek için reklam gelirlerinin bir kısmından vazgeçecek.

Xiaomi, MIUI 11'le ilgili ne yazık ki ketum davranıyor. Geliştirilme süreci ve yeni özelliklere çok değinmeyen şirket, MIUI 11'in ne vakit hazır olacağını ve test sürecinin ne devir yapılacağını da şimdi net olarak açıklamadı. Lakin MIUI 11'in, yakın bir gelecekte ortaya çıkabileceğini söylemek mümkün görünüyor.

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt