Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

XP Çalışırken Disk Bölümleme Nasıl Yapılır ?

0
126

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
XP Çalışırken Disk Bölümleme
XP Çalışırken Disk Bölümleme Yapılışı

Xp çalışırken diskimizi bölümlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz Her hangi bir programa lüzum olmadan disk bölümleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabiLinux un partition menageri gibi Xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda compmgmtkomutu

başlatçalıştır ve aşağıdaki gibi komutu yazıyoruz

C:WINDOWSsystem32compmgmtmsc
Disk yönetimi bölümünden daha sonra önümüze bilgisayar yönetimi penceresi çıkıyorBu pencerede işaretli bölümde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve görüldüğü gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve öteki kısım ham olarak duruyorResimdeki gibi ayrılmamış alana sağ tıklıyoruz ve yeni birimseçeneğini işaretliyoruz

İşte karşınızda yeni birim sihirbazı

İleri butonuna tıkladıktan daha sonra birim türünü seçmemiz lazım biz birincil birim olarak seçtik (sonradan xp ile beraber başka bir microsoft os uygulamak istersek bu şekilde daha kolay olur hiçbir ayar istemezbir diskte ms tabanlı 4 taneden artı os kullanılamaz)

Şu Anda bölümün boyutunu secelim ben 2 adet 20 gb 1 adet 26 gb olarak 4 e böldüm hdd yi

Sıra geldi sürücü harfini değiştirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atıyor fakat isterseniz siz değiştirebilirsinizSona yaklaşırken diskimizi kullanabilmemiz için biçimlendiriyoruz ben bu diskte linux ve xp yi bir arada kullanacağım için fat32 sisteminde biçimlendiriyorum

Sona geldik Bu işlemleri öteki parçalar içinde uyguladıktan daha sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya lüzum değil disklerimizi derhal kullanabilirizBilgisayar yönetimindede bu görülüyor

İşte bitti şu anda bundan böyle sistem kurulu (c: ) partitiona dokunmadan diğer disklerimize fdisk yapabiliriz kolay gelsin *

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt