teknolojiuzmani
FD Üye
2012 yılında temeli atılan otel projesi için evvel Kestane köyündeki zirvenin bulunduğu alan, ticari alan olarak değiştirildi.
Yıllardır devam eden, vakit zaman ekonomik ve yasal nedenlerde duran otel inşaatı, sonra da sahibinin “imar barışı”ndan yararlanmasıyla devam etti. Arap turistleri yöreye çekmek için başlatıldığı kaydedilen otel projesi ilçede yıllardır tartışılıyor.
Çevreciler, tabiatın betonlaştırılarak katledileceği gerekçesiyle projeye karşı çıkarken ilçe halkının, bir kısmı de yöre turizmine katkıda bulanacağı gerekçesiyle projeye dayanak veriyor. Çevreciler, toplumsal medyada otel inşaatını “ucube” olarak nitelendirdi.
Kestane köyü muhtarı Yusuf Yurtseven, projeyi desteklediğini belirterek “Kestane köyü tarihi bir köy. Gelen giden çok oluyor. Otel inşaatının yapıldığı Büyükkaya zirvesine yaban hayvanları bile çıkamıyordu. İnşaat için yol yapıldı. Otelin başta Kestane köyü halkına olmak üzere yöre turizmine katkısı olacağına inanıyorum” dedi.
ZİRVE: YETKİYİ BAKANLIK VERDİ
Tartışmaları kıymetlendiren CHP’li Gülyalı Belediye Lideri Ulaş Zirve ise “Benden evvelki periyotta başlamış ve bitmek üzere olan bir inşaatla ilgili benim konuşma yapmam hakikat olmaz. Güya imar ruhsatını ben vermişim üzere bir hava yaratmak istiyorlar. Bunlar niyetli olarak çıkarılıyor” görüşünü lisana getirdi.
Cemil Ciğerim/Cumhuriyet