iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 pk tuzsuz ekmek
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 pk vanilya
3 çorba k un
1 çorba k nişasta
2 çorba k labne
ÜZERİ İÇİN:
3 su b su
1 su b toz şeker
300 gr yaban mersini
3 çorba k nişasta
KARAMEL SOSU İÇİN:
1 su b toz şeker
3 su b su
HAZIRLANIŞI:
Tuzsuz ekmek dilimlerini dikdörtgen cam fırın kabının zeminine diziyoruz Kreması için, sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, vanilyayı, unu ve nişastayı koyuyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz Labne peynirini koyuyoruz ve hızlıca çırpıyoruz Karameli için, toz şekeri çelik tavaya döküyoruz
Kısık ateşte ağır ağır eritiyoruz Şeker karamel kıvamına gelince dikkatli bir şekilde sıcak suyunu döküyoruz ve kaynatıyoruz Karamel sosu ekmeklerin üzerine dökerek ıslatıyoruz Ekmekler sosu tamamen çekince kremasını döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Yaban mersinlerini bir tencereye alıyoruz Üzerine toz şekeri ve suyu koyuyoruz Pişmeye bırakıyoruz Yaban mersinlerinin özü iyice çıkınca nişastayı biraz suyla eritip tencereye döküyoruz Sos kıvamına gelince altını kapatıyoruz Sosu sıcakken kremanın üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz İyice soğuyunca buzdolabında dinlendiriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
1 pk tuzsuz ekmek
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 pk vanilya
3 çorba k un
1 çorba k nişasta
2 çorba k labne
ÜZERİ İÇİN:
3 su b su
1 su b toz şeker
300 gr yaban mersini
3 çorba k nişasta
KARAMEL SOSU İÇİN:
1 su b toz şeker
3 su b su
HAZIRLANIŞI:
Tuzsuz ekmek dilimlerini dikdörtgen cam fırın kabının zeminine diziyoruz Kreması için, sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, vanilyayı, unu ve nişastayı koyuyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz Labne peynirini koyuyoruz ve hızlıca çırpıyoruz Karameli için, toz şekeri çelik tavaya döküyoruz
Kısık ateşte ağır ağır eritiyoruz Şeker karamel kıvamına gelince dikkatli bir şekilde sıcak suyunu döküyoruz ve kaynatıyoruz Karamel sosu ekmeklerin üzerine dökerek ıslatıyoruz Ekmekler sosu tamamen çekince kremasını döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Yaban mersinlerini bir tencereye alıyoruz Üzerine toz şekeri ve suyu koyuyoruz Pişmeye bırakıyoruz Yaban mersinlerinin özü iyice çıkınca nişastayı biraz suyla eritip tencereye döküyoruz Sos kıvamına gelince altını kapatıyoruz Sosu sıcakken kremanın üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz İyice soğuyunca buzdolabında dinlendiriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta