Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yabancı Okullar Sorunu

Yabancı Okullar Sorunu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tanıdık Olmayan Okullar Sorunu
Tanıdık Olmayan Okullar Sorunu Nedir
Yabancı Okullar Sorunu Nasıl Olur

Lozan Antlaşması ’na tarafından, Türkiye ’de tanıdık olmayan okullar Türk yasalarına ve öteki okulların yan bulunduğu tüzük ve mevzuat hükümlerine uyacaktı
1925 yılında çıkarılan yasa ile;
o Yabancı okullarda Türk dili, Türk Tarihi ve Coğrafya dersleri ile Yurttaşlık Bilgisi Türk öğretmenleri tarafından okutulacak
o Tanıdık Olmayan okullar, Milli Eğitim Bakanlığı ’na yan olacaklar ve Türk müfettişler tarafından denetleneceklerdi
Türkiye ’deki bazı yabancı okulların temsilcileri bu esaslara adapte etmek istemediler, elçilikleri vasıtasıyla devletlerini işe karıştırmak istediler Türk Hükümeti bunu bir iç sorun sayarak görüşme konusu yapmayı reddetti Bu esaslara uymayan okullar kapatıldı, uyanlar eğitimlerini devam ettirdiler *

Similar threads

Yabancı Okullar Sorunu Yabancı Okullar Sorunu Nedir Yabancı Okullar Sorunu Nasıl Olur Lozan Antlaşması ’na gore, Turkiye’de yabancı okullar Turk yasalarına ve diğer okulların bağlı bulunduğu tuzuk ve yonetmelik hukumlerine uyacaktı 1925 yılında cıkarılan yasa ile; o Yabancı okullarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
ATATÜRK Döneminde Türk Dış Politikası A TEMEL İLKELER : Atatürk döneminde oluşturulan Türk dış politikasının başlıca esasları; a ) Özgürlük ilkesine dayanır b ) Yayılmacı değildir Milli sınırlarımız içinde millet ve memleketin mutluluğu ve kalkınması göz önünde bulundurur c )...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Atatürk Dönemi Dış Politika Nüfus Mübadelesi Sorunu Lozan Antlaşması'ndan sonra yeni Türk Devleti'nin dış siyaseti Yurtta Uzlaşma Cihanda Barıştırmatemellerine oturtuldu Lozan Antlaşması'nda Türkiyedeki Rumlar ile Yunanistan'daki Türklerin değiştirilmesi kararı gücenmiş, İstanbul'daki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
ingilizce öğretmeni nasıl olunur YABANCI DİL ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca dillerinden birinde eğitim veren kişidir GÖREVLER Tanıdık Olmayan dil ile ilgili hangi veri, hüner, tutum ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Süleyman Hüsnü Paşa kimdir kısaca 1938 ’de İstanbul ’da, Süleymaniye civarındaki Molla Gürani mahallesinde doğmuşturBabası, yeniçeri ağası olan Mehmed Hâlet Efendidir Birincil öğrenimine semt mektebinde başlayan Süleyman Hüsnü, Arapça ve Farsçayı, Beyazıt Camii ’nde dersler veren...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt