Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yabani meyveleri yemek

Yabani meyveleri yemek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sual: Dağdaki meyveler, yabani hayvanların rızkı olduğu için bizim yememiz caiz olmaz deniyor Bunun için alıç, kuşburnu, kızılcık, yabani ahlat, mantar yemek günah mıdır? Yine hayvanın rızkı olan diğer yabani hayvanları yemek caiz değil midir?
CEVAP
Hepsi caizdir Âyeti kerime ve hadisi şeriflerde bunların helal olduğu açıkça bildirilmektedir Kur’anı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah’ın kulları için yarattığı yerden çıkardığı ziynet ve temiz rızkları kim haram kılabilir?) Araf 32

(Yerde olan her şeyi, sizin ihtiyacınızı karşılamak için yarattım) Bekara 29

Berika kitabındaki hadisi şerifte, Allahü teâlâ, (Ey Âdem oğulları, sizi kendim için yarattım Canlı cansız her şeyi de sizin için yarattım) buyurmuştur

Demek ki, yaban meyveleri de, yaban hayvanları da insan için yaratılmıştır
Hiç kimse, Kur’anı kerimde de bildirildiği gibi, Allahü teâlânın helal kıldığını, haram kılamaz Küçük balık büyük balığın kısmeti olabilir Bir ceylan, aslanın nasibi olabilir Bir tavşan bir canavarın rızkı olabilir Ama bunlar insanların da rızkı, kısmeti olabilir Dağda yetişen meyveleri, otları ve hayvanların yenmesini yasaklamak dinimize aykırıdır Bu bakımdan nakli esas almayan, kafadan yazılan kitaplar okumak uygun değildir Eğer falanca âlimin kitabında şöyle yazıyor diye nakli esas almıyorsa o muteber bir kitap değildir

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt