Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yabani tavşan nasıl pişirilir? Tavşan etini pişirmenin püf noktaları neler? En iyi tavşan eti..

Yabani tavşan nasıl pişirilir? Tavşan etini pişirmenin püf noktaları neler? En iyi tavşan eti..
0
60

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
yabani_tavsan_nasil_pisirilir_tavsan_etini_pisirmenin_puf_noktalari_neler_en_iyi_tavsan_eti_1606481066_9342.jpg

Dağ veya yabani tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tam kış mevsiminde tüketilen dağ tavşanı ya da yabani tavşan etini pişirmenin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Av zamanı yani bu mevsimde yakalanan yaban tavşanı çarşılarda sıkça satılıyor veya hediye geliyor veya ava zevki olanlar yakalıyorlar, ama çok lezzetli oluyor aynı kuzu eti gibi. Tavşan eti beyaz etler grubunda yer alan, besin değeri yük­sek gıda maddelerinden birisidir. Diğer etlere göre daha yüksek oranda prote­in, fosfor, demir, bakır gibi madensel tuzlar ihtiva eder. 200 gram tavşan etin­de ortalama 30-35 gram protein bulunmaktadır. Yağ, ürik asit, sodyum, kol­lesterol ve kalori oranı ise daha düşüktür. A, C ve D vitaminiyle B vitamini bi­leşikleri vardır. Tavşan eti insanda kan yapar ve özellikle kansızlığı engeller. Tavşan eti be­deni canlı tutar ve insana güç verir. Zihinsel gelişmeye çok faydası vardır. Şiş­manlığı büyük ölçüde engeller. Peki yabani  tavşan nasıl pişirilir? 

Wi57L_1606481175_4455.jpg

YABAN TAVŞANI YAHNİSİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 tane yaban tavşanı
5 tane kuru soğan
Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 çay bardağı sıvı yağ ve tuz

zVHmi_1606481041_5045.jpg

YAPILIŞI

Kafasını bedeninden ayırın ve derisini bir güzel bıçak yardımıyla soyun.

Bir tencereye sıvı yağımızı bırakın ve en az 5 adet kuru soğanlarımızı soyup ince ince kıyın.

Sonra salçaları ekleyip salçalarla kavurun. Sakın tuzu bu aşamada atmayın, tavşanımızın pişmesi gecikir.

Üzerine en az 5 bardak kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. 

Kaynayan sosa tavşanı yatırın ve ağzını kapatıp en az 2 saat pişmeye bırakın.

Arada suyunu kontrol edin. Çatalı batırıp eti kopmaya başlayınca tuzunu ekleyip biraz da tuzunu alana kadar kaynatıp ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Tavşan etinde biraz mayhoş bir tat olduğu için her ne kadar herkes yemesini sevmese de özellikle Karadeniz taraflarında avlanan ve tüketilen bir hayvandır. Dağlarda yabani olarak avlanan tavşan yakalandıktan sonra nasıl temizlenir, tavşan eti nasıl kesilir? İşte yanıtlar: Diğer kümes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
İçerisinde bol miktarda çinko, demir, bakır, B12, B3, B2 barındıran kuzu ve koyun eti, sindirimi oldukça kolay olmasından dolayı sağlıklı bir besindir. Kansızlık, yorgunluk veya bağışıklık sistemiyle ilgili rahatsızlıkları olanların mutlaka tüketmesi gereken kuzu ve koyun etini nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,499Konular
982,591Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt