iltasyazilim
FD Üye
Yağ Çekmeyen Yumuşacık Pişi Ve Börek Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
*3 5 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*Börek yapmak isteyenler için içine peynir
*Kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Yumuşacık Pişi Ve Börek Hamuru Tarifi Yapılışı
1
*Süt el yakmayacak kadar ısıtılıp içine maya katılıp karıştırılır
*Maya eriyinceye kadar ağzı kapalı 5 dk bekletilir
*Geniş bir kaba mayalı süt, yumurta, tuz, şeker, sıvı yağ ve azar azar un eklenerek çok katı olmayan bir hamur elde edilir
*Ilık bir ortamda hamur 1 saat kadar mayalandırılır
*Hamur mayalandıktan sonra şekil vereceğimiz yer yağlanıp, elimize yapışmaması için ellerimizde yağlanıp bezeler yapılır
*Eğer pişi yapmak istiyorsanız küçük bezeler yapıp daire şekli verin
*Börek yapmak isteyenler yuvarlak açılan hamura peynir katıp kapattıktan sonra kenarlarını çatalla bastırarak açılmasını önleyebilirler
*Bol sıvı yağ konulan tencere de yağ ısıtılıp hazırlanan pişi ve börekler kızartılır
*Havlu kağıt konulmuş tepsiye çıkartılıp, servis edilir
*3 5 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*Börek yapmak isteyenler için içine peynir
*Kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Yumuşacık Pişi Ve Börek Hamuru Tarifi Yapılışı
1
*Süt el yakmayacak kadar ısıtılıp içine maya katılıp karıştırılır
*Maya eriyinceye kadar ağzı kapalı 5 dk bekletilir
*Geniş bir kaba mayalı süt, yumurta, tuz, şeker, sıvı yağ ve azar azar un eklenerek çok katı olmayan bir hamur elde edilir
*Ilık bir ortamda hamur 1 saat kadar mayalandırılır
*Hamur mayalandıktan sonra şekil vereceğimiz yer yağlanıp, elimize yapışmaması için ellerimizde yağlanıp bezeler yapılır
*Eğer pişi yapmak istiyorsanız küçük bezeler yapıp daire şekli verin
*Börek yapmak isteyenler yuvarlak açılan hamura peynir katıp kapattıktan sonra kenarlarını çatalla bastırarak açılmasını önleyebilirler
*Bol sıvı yağ konulan tencere de yağ ısıtılıp hazırlanan pişi ve börekler kızartılır
*Havlu kağıt konulmuş tepsiye çıkartılıp, servis edilir