Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ mantısı / kayseri

Yağ mantısı / kayseri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

2 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
İç harcı için

150 g kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Sosu için

60 g Bizim Yağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 domates
Tuz
Karabiber
Kızartmak için

Bizim Ayçiçek Yağı
Üzeri için

Yoğurt
Yağ mantısı Kayseri hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için unu geniş bir kaba alın Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, maya ve tuzu ekleyip yoğurun Azar azar suyu ilave edip yoğurmaya devam edin Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin İç harcını hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın Üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Sosu için Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin Ezdiğiniz sarımsaklar, salça ve rendelediğiniz domatesi ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırıp pişirin Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp klasik mantı hamurundan daha büyük olacak kareler kesin Ortalarına kıymalı harçtan yerleştirin Uçlarını karşılıklı köşelerden birleştirerek kapatın Bütün kareler için aynı işlemi tekrarladıktan sonra mantıları bol kızgın yağda kızartın Kızaran mantıları servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve domates sosundan gezdirip nane ile süsleyerek servis yapın



 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt