Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ Mantısı Nasıl Yapılır? Yağ Mantısı Tarifi...

Yağ Mantısı Nasıl Yapılır? Yağ Mantısı Tarifi...
0
30

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
s-a63005fa93192b7eaffab776f52d6a2c733db5b3.jpg

Mantının her türlüsü keyifle yense de bu mantı diğerlerinden oldukça farklı. Mantının memleketi Kayseri'den tek bir tanesi dahi doyurabilecek lezzette olan yağ mantısı nasıl yapılır? İşte yağ mantısı tarifi...




Yağ Mantısı İçin Gerekli Malzemeler



İç Harcı İçin:

  • 200 gram kıyma

  • 1 adet soğan

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı pul biber
Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un

  • 1 paket instant maya

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 su bardağı ılık süt

  • 1 adet yumurta
Sosu İçin:

  • 1 kase yoğurt

  • 2 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı domates püresi
Kızartmak İçin:
  • 3 su bardağı kızartma yağı
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?



İç Harcın Hazırlanışı:
  • Soyup rondodan geçirdiğiniz soğanları, kıymayı ve baharatları malzemeler bütünleşinceye dek yoğurun ve üzerini streç filmle kapatarak dinlenmeye bırakın.
Hamurun Hazırlanışı:

  • Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki sütü, instat mayayı, yoğurdu, tuzu, yumurtayı ve elenmiş 2,5 su bardağı unu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelinceye dek yoğurun. 

  • Yoğurduğunuz hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar mayalandırın.

  • Hamurunuz mayalandığında oklavaya yardımıyla inceltin ve hamuru büyük kare parçalara bölün.

  • Hazırladığınız içi harcını böldüğünüz kare parçaların ortalarına yerleştirip ağız kısımlarını büzün.

  • Bir tencereye eklediğiniz yağı iyice kızdırıp hazırladığınız mantıları kızartın.

  • Kızarttığınız mantıları süzüp önce havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını bırakmasını sağlayın.

  • Sosu için;  tereyağını eritip domates püresini yağa ilave edin ve yağ ile bütünleşinceye dek kavurun.

  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve domates sosunu kızarttığınız mantıların üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt