Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağ mantısı nedir ve nasıl yapılır? En kolay yağ mantısının püf noktaları

Yağ mantısı nedir ve nasıl yapılır? En kolay yağ mantısının püf noktaları
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
yag_mantisi_nedir_ve_nasil_yapilir_en_kolay_yag_mantisinin_puf_noktalari_1633421671_832.jpg

Hem farklı hem de lezzetli tarifler denemek isteyenler için yağ mantısı tarifi oldukça iyi bir alternatif. Peki, yağ mantısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız yağ mantısı yapılışı, tarifi, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...



Yağ mantısı, mantının en sevilen hallerinden. Genelde haşlanarak pişirilen klasik mantının aksine yap mantısı, adından da tahmin edebileceğiniz üzere yağda kızartılarak pişiriliyor. Isırdığınızda çıtır çıtır olan ve merkezine ulaştığınızda damağınıza gelen o muhteşem tadın sahibi yağ mantısı. Kayseri mutfağına ait olan yağ mantısının lezzeti sarımsaklı yoğurtla tavana vuruyor. Yağ mantısını yaparken kıymalı harcı dolapta bekletmek harcın lezzetinin yoğunluğunu artıracaktır. Hamurunu hazırlamak için kullanacağınız suyu ılık kullanmak hamurun mayalanma süresini kısaltacaktır. Siz de yağ mantısını evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

SsRYm_1633421987_8813.JPG

YAĞ MANTISI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık süt
1 adet yumurta

İç harcı için;

200 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:

3 su bardağı sıvı yağ

Sosu için;

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet domates

0GuVO_1633421968_9306.jpg

YAPILIŞI

Yağ mantısının iç harcı için soğanı rendeleyin.

Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte güzelce yoğurup üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında dinlendirmeye aşın.

Kıyma buzdolabında dinlenirken mantının hamurunu hazırlayın.

Unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kasesine alın.

Üzerine maya, süt, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın ve yoğurmaya başlayın.

Gerekirse biraz daha un ilave ederek sert, ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

TyZXU_1633422010_7819.jpg

Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırdıktan sonra bezelere ayırıp unlu bir zeminde orta incelikte açın.

Yufkaları normal mantıdan daha büyük karelere bölün.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz kıymalı harçtan karelerin ortasına bir birer parça yerleştirin.

Hamurları bohça şeklinde kapatıp sıvı yağda güzelce kızartın.

Kızaran mantıları bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Diğer yanda domatesi rendeleyin.

Salçayla birlikte suyunu çektirene kadar kavurun.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Mantılarınızı yoğurt ve domates sosuyla birlikte servis edin.

Afiyet olsun...


 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt