iltasyazilim
FD Üye
İÇ HARCI İÇİN
200 gram Kıyma
1 adet Soğan
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Pulbiber
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı Un
1 paket İnstant Maya
2 yemek kaşığı Yoğurt
1 tatlı kaşığı Tuz
12 su bardağı Ilık Su
1 adet Yumurta
SOSU İÇİN:
1 kase Yoğurt
2 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Tereyağ
2 yemek kaşığı Domates Püresi
KIZARTMAK İÇİN:
3 su bardağı Kızartma Yağı
Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
İç Hacın Hazırlanışı:
Soğanımızı rondodan geçirelim
Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğuralım ve iç harcımızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirelim
Hamurun Hazırlanışı:
2,5 su bardağı unumuzu bir kaba eleyelim
Ilık süt, instant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştıralım
Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyelim ve ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğuralım
Hamurumuzu yaklaşık 3540 dakika oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakalım
Mayalandığımız hamuru oklava yardımı ile inceltelim
Hamurumuzu büyük kare parçalarına parçalayarak hazırladığımız iç harcı ortalarına yerleştirelim
Hamurlarımızı bohça şeklinde kapatarak kızgın yağda kızartalım
Hamurlarımızın fazla yağını süzmesi için kağıt havlu üzerinde dinlendirelim
Sosu için; tereyağını eritelim ve domates püresini kızgın yağa dökelim
Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım ve üzerine domates sosunu dökelim Kızarttığımız yağ mantılarını sosa batırarak servis edebilirsiniz
200 gram Kıyma
1 adet Soğan
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Pulbiber
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı Un
1 paket İnstant Maya
2 yemek kaşığı Yoğurt
1 tatlı kaşığı Tuz
12 su bardağı Ilık Su
1 adet Yumurta
SOSU İÇİN:
1 kase Yoğurt
2 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Tereyağ
2 yemek kaşığı Domates Püresi
KIZARTMAK İÇİN:
3 su bardağı Kızartma Yağı
Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
İç Hacın Hazırlanışı:
Soğanımızı rondodan geçirelim
Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğuralım ve iç harcımızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirelim
Hamurun Hazırlanışı:
2,5 su bardağı unumuzu bir kaba eleyelim
Ilık süt, instant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştıralım
Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyelim ve ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğuralım
Hamurumuzu yaklaşık 3540 dakika oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakalım
Mayalandığımız hamuru oklava yardımı ile inceltelim
Hamurumuzu büyük kare parçalarına parçalayarak hazırladığımız iç harcı ortalarına yerleştirelim
Hamurlarımızı bohça şeklinde kapatarak kızgın yağda kızartalım
Hamurlarımızın fazla yağını süzmesi için kağıt havlu üzerinde dinlendirelim
Sosu için; tereyağını eritelim ve domates püresini kızgın yağa dökelim
Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım ve üzerine domates sosunu dökelim Kızarttığımız yağ mantılarını sosa batırarak servis edebilirsiniz