iltasyazilim
FD Üye
Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
**Yarım paket yaş maya
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Maya için 1,5 – 2 su bardağı ılık su
*Tuz
*Yeterince elenmiş beyaz un
İçi için:
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
*Tuz
*Karabiber
Sosu İçin:
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı veya daha fazla su
*Tuz
*Kuru nane, pul biber
Yoğurt Sosu için:
*1 kg çırpılmış yoğurt
*34 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Yağ Mantısı Tarifi Yapılışı İlk olarak maya, su, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve un karıştırılır Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir Üzerini örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır Bu arada iç malzemesi hazırlanır Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar çırpılır Bir tavada yağ içinde salçalar kavrulur Üzerine suyu ve baharatları eklenerek pişirilir Mayalanan hamuru ikiye eş parçaya bölünür Her parça oklava yardımı ile büyükçe açılır Açılan hamurun yarısına minik minik kıymalı içi yerleştirilir Hamurun diğer boş kısmı üzerini örtülerek kapatılır Ardından hamur çay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır İsterseniz *karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz Bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartılır Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alınır Servis tabağına alınarak üzerine bolca yoğurt ve salçalı sos dökülür Afiyet olsun…
**Yarım paket yaş maya
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Maya için 1,5 – 2 su bardağı ılık su
*Tuz
*Yeterince elenmiş beyaz un
İçi için:
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
*Tuz
*Karabiber
Sosu İçin:
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı veya daha fazla su
*Tuz
*Kuru nane, pul biber
Yoğurt Sosu için:
*1 kg çırpılmış yoğurt
*34 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Yağ Mantısı Tarifi Yapılışı İlk olarak maya, su, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz ve un karıştırılır Kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir Üzerini örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır Bu arada iç malzemesi hazırlanır Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar çırpılır Bir tavada yağ içinde salçalar kavrulur Üzerine suyu ve baharatları eklenerek pişirilir Mayalanan hamuru ikiye eş parçaya bölünür Her parça oklava yardımı ile büyükçe açılır Açılan hamurun yarısına minik minik kıymalı içi yerleştirilir Hamurun diğer boş kısmı üzerini örtülerek kapatılır Ardından hamur çay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır İsterseniz *karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz Bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartılır Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alınır Servis tabağına alınarak üzerine bolca yoğurt ve salçalı sos dökülür Afiyet olsun…