iltasyazilim
FD Üye
Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*1 baş sarımsak
*1 kg patlıcan
*2 tane orta boy soğan
*45 tane çarliston biber
*250 gr yağsız kıyma
*1 yemek kaşığı biber salçası
*İsteğe bağlı baharat ve tuz
*(Patlıcanların yağını almak için kaynayan su)
Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar hem karnıyarık hem kızartma hemde yağsız nasıl olacak diyorsunuz değilmi Hemen anlatayım herşey klasik bilindiği gibi hazılanıyor Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra sadece dolduracağımız yeri soyuyoruz, sonra tuzlu suda bekletiyoruz Bu arada soğanı, biberi ve sarımsakları yarım çay bardağı su ile pişiriyoruz Malzeme suyunu çekince kıymayı ekliyoruz İhtiyaç olursa 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekliyoruz en son salçasını tuzunu ve baharatını ekleyip 23 dk kadar pişirelim İçimiz hazır Gelelim patıcanlara tuzlu suyunu iyice sıktığımız ve kuruladığımız patlıcanları 1 su bardağı sıvı yağda kızartıyoruz Bu arada patlıcanlar kızarırken başka geniş bir tencerede su kaynatıyoruz Kızaran patlıcanları alıp hemen kaynayan suya atıyoruz En fazla 1 dk bekletip alıyoruz Havlu peçeteyle suyunu aldırıyoruz Sonra içlerini harçla doduruyoruz Üzerine salçalı su ve domates ekleyip 10 dk pişiriyoruz Gerçekten çok güzel oluyor denemelisiniz Afiyet olsun
*1 baş sarımsak
*1 kg patlıcan
*2 tane orta boy soğan
*45 tane çarliston biber
*250 gr yağsız kıyma
*1 yemek kaşığı biber salçası
*İsteğe bağlı baharat ve tuz
*(Patlıcanların yağını almak için kaynayan su)
Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar hem karnıyarık hem kızartma hemde yağsız nasıl olacak diyorsunuz değilmi Hemen anlatayım herşey klasik bilindiği gibi hazılanıyor Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra sadece dolduracağımız yeri soyuyoruz, sonra tuzlu suda bekletiyoruz Bu arada soğanı, biberi ve sarımsakları yarım çay bardağı su ile pişiriyoruz Malzeme suyunu çekince kıymayı ekliyoruz İhtiyaç olursa 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekliyoruz en son salçasını tuzunu ve baharatını ekleyip 23 dk kadar pişirelim İçimiz hazır Gelelim patıcanlara tuzlu suyunu iyice sıktığımız ve kuruladığımız patlıcanları 1 su bardağı sıvı yağda kızartıyoruz Bu arada patlıcanlar kızarırken başka geniş bir tencerede su kaynatıyoruz Kızaran patlıcanları alıp hemen kaynayan suya atıyoruz En fazla 1 dk bekletip alıyoruz Havlu peçeteyle suyunu aldırıyoruz Sonra içlerini harçla doduruyoruz Üzerine salçalı su ve domates ekleyip 10 dk pişiriyoruz Gerçekten çok güzel oluyor denemelisiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.