Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık

Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

*1 baş sarımsak
*1 kg patlıcan
*2 tane orta boy soğan
*45 tane çarliston biber
*250 gr yağsız kıyma
*1 yemek kaşığı biber salçası
*İsteğe bağlı baharat ve tuz
*(Patlıcanların yağını almak için kaynayan su)

Yağda Kızarmış Yağsız Karnıyarık Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar hem karnıyarık hem kızartma hemde yağsız nasıl olacak diyorsunuz değilmi Hemen anlatayım herşey klasik bilindiği gibi hazılanıyor Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra sadece dolduracağımız yeri soyuyoruz, sonra tuzlu suda bekletiyoruz Bu arada soğanı, biberi ve sarımsakları yarım çay bardağı su ile pişiriyoruz Malzeme suyunu çekince kıymayı ekliyoruz İhtiyaç olursa 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekliyoruz en son salçasını tuzunu ve baharatını ekleyip 23 dk kadar pişirelim İçimiz hazır Gelelim patıcanlara tuzlu suyunu iyice sıktığımız ve kuruladığımız patlıcanları 1 su bardağı sıvı yağda kızartıyoruz Bu arada patlıcanlar kızarırken başka geniş bir tencerede su kaynatıyoruz Kızaran patlıcanları alıp hemen kaynayan suya atıyoruz En fazla 1 dk bekletip alıyoruz Havlu peçeteyle suyunu aldırıyoruz Sonra içlerini harçla doduruyoruz Üzerine salçalı su ve domates ekleyip 10 dk pişiriyoruz Gerçekten çok güzel oluyor denemelisiniz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,801Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt