Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlama (Kayseri Usulü)

Yağlama (Kayseri Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yağlama (Kayseri Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*3 su bardağı un
*Yarım paket instant maya
*Tuz
*Su

Kıymalı harç için;


*400 gr orta yağlı kıyma
*1 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*3 adet sivri biber
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvı yağ

Yağlama (Kayseri Usulü) Tarifi Yapılışı İlk olarak hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamuru 30 dakika dinlendirip küçük bezelere ayırıyoruz Bezeler mandalina büyüklüğünde olacak Bezeleri yuvarlak olarak açıp teflon tavada yağ koymadan arkalı önlü pişirelim Kıymalı harç için önce soğan ve biberi sıvı yağda biraz soteliyoruz Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz Salçaları ekleyip karıştırıyoruz Son olarak baharatları tuzu ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz Servis tabağına bir lavaş koyup üzerine kıymalı harçtan koyuyoruz Bütün lavaşları aynı şekilde üst üste diziyoruz En son dörde bölüp sunuma hazırlıyoruz Afiyet olsun
Not: Sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde lezzetine lezzet katıyor ;)
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt