Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)

Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin;


*4 su bardağı un
*Tuz
*Yarım paket yaş maya
*Su

Harcı İçin;


*300 g Kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı)
*2 adet orta boy soğan
*3 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Bir yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su

Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı Hamur ılık su ile yoğrulur Mayalanmaya bırakılır (20dakika kadar)
Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır
Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir
Harcın Hazırlanışı;
Kıyma kavrulur
Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir
Sıvı yağ eklenir Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır
Tuz karabiber eklenir Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirilmeye bırakılır(12 dakika)
Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir
Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt