iltasyazilim
FD Üye
Yağlama (Kayseri)
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tereyağı
İçi İçin;
2 adet kuru soğan
250 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1520 dal maydanoz
karabiber
tuz
Üzeri İçin;
1 kase yoğurt
23 diş sarımsak
tuz
Yumurta un, su ve tuzdan oluşan yumuşak kıvama yakın bir hamur yapılır Hamur dinlenirken iç hazırlanır Çok ince doğranmış soğanlar, sıvıyağda kavrulur Kıyma eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir Tuz, karabiber katılır, kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır
Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır, oklavayla teflon tava çapında (2530 cm) açılır Teflon tavada 2 yüzü yağsız pişirilir Daha sonra 2 yüzü tereyağıyla yağlanır, servis tabağına 1 adet pişmiş yağlama, üzerine kıymalı iç olmak üzere kat kat, 4 kat konur Bu şekildeyken keskin bir bıçakla artı şeklinde dörde kesilir Üzerine sarımsaklı yoğurt konarak servise sunulur
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tereyağı
İçi İçin;
2 adet kuru soğan
250 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1520 dal maydanoz
karabiber
tuz
Üzeri İçin;
1 kase yoğurt
23 diş sarımsak
tuz
Yumurta un, su ve tuzdan oluşan yumuşak kıvama yakın bir hamur yapılır Hamur dinlenirken iç hazırlanır Çok ince doğranmış soğanlar, sıvıyağda kavrulur Kıyma eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir Tuz, karabiber katılır, kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır
Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır, oklavayla teflon tava çapında (2530 cm) açılır Teflon tavada 2 yüzü yağsız pişirilir Daha sonra 2 yüzü tereyağıyla yağlanır, servis tabağına 1 adet pişmiş yağlama, üzerine kıymalı iç olmak üzere kat kat, 4 kat konur Bu şekildeyken keskin bir bıçakla artı şeklinde dörde kesilir Üzerine sarımsaklı yoğurt konarak servise sunulur