iltasyazilim
FD Üye
Yağlama Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*4 su bardağı un
*Kuru maya
*Tuz
*Su
İç malzeme ;
*400 gr kıyma
*1 adet soğan
*Iki adet domates
*Salça 1 yemek kaşığı
*Karabiber
*Tuz
*Yeşil biber
*Maydanoz
*Kırmızı toz biber
*Üzeri için yoğurt
Yağlama Tarifi Yapılışı Hamurumuz için bütün malzemeyi karıştırıp bekletiyoruz Hamur mayalanırken içini hazırlayalım
Sırasıyla,
Kıyma, soğan, yeşil biber, salça, domates, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, 11,5 çay bardağı sıcak su ve indirmeye yakın maydanoz
Hamurumuzdan ceviz den biraz büyük bezeler yapıyoruz Merdane yardımı ile incecik açıyoruz tabak büyüklüğünde oluyor Sacınız varsa sacda yapıyorsunuz yoksa yanmaz tavada pişirip kıymayı açtığımız şebite (pişirdiğimiz hamurun adı na şebit deniliyor ) yayıyoruz ve bunu şebitler bitene kadar yapıyoruz Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt döküp yuvarlıyarak yiyoruz Dikkat edin yerken parmaklarınızı yemeyin afiyet olsun
*4 su bardağı un
*Kuru maya
*Tuz
*Su
İç malzeme ;
*400 gr kıyma
*1 adet soğan
*Iki adet domates
*Salça 1 yemek kaşığı
*Karabiber
*Tuz
*Yeşil biber
*Maydanoz
*Kırmızı toz biber
*Üzeri için yoğurt
Yağlama Tarifi Yapılışı Hamurumuz için bütün malzemeyi karıştırıp bekletiyoruz Hamur mayalanırken içini hazırlayalım
Sırasıyla,
Kıyma, soğan, yeşil biber, salça, domates, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, 11,5 çay bardağı sıcak su ve indirmeye yakın maydanoz
Hamurumuzdan ceviz den biraz büyük bezeler yapıyoruz Merdane yardımı ile incecik açıyoruz tabak büyüklüğünde oluyor Sacınız varsa sacda yapıyorsunuz yoksa yanmaz tavada pişirip kıymayı açtığımız şebite (pişirdiğimiz hamurun adı na şebit deniliyor ) yayıyoruz ve bunu şebitler bitene kadar yapıyoruz Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt döküp yuvarlıyarak yiyoruz Dikkat edin yerken parmaklarınızı yemeyin afiyet olsun