iltasyazilim
FD Üye
Yağlama Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin:
*4 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Kıymalı Harcı İçin:
*12 (yarım) kg kıyma
*1 su bardağı sıvı yağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*5 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*5 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yağlama Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur için bir kaba yaş mayayı, ılık sütü, ılık suyu koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim
*İçine sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım
*Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
*Hamuru 30 dakika dinlendirelim
*Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım
*Oklava ile servis tabağı ebatlarında açalım
*Açtığımız hamurları teflon tavada arkalı önlü kızartalım
*Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri robottan geçirelim
*Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım
*Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım
*İçine sıvı yağı, tereyağını, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım
*Sonra salçaları, kırmızı pul biberi, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve orta ateşte pişirelim
*Kızarttığımız hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim
*Yağlamaları dörde kesip, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım
Afiyet olsun?
*4 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Kıymalı Harcı İçin:
*12 (yarım) kg kıyma
*1 su bardağı sıvı yağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
*5 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*5 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yağlama Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamur için bir kaba yaş mayayı, ılık sütü, ılık suyu koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim
*İçine sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım
*Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
*Hamuru 30 dakika dinlendirelim
*Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım
*Oklava ile servis tabağı ebatlarında açalım
*Açtığımız hamurları teflon tavada arkalı önlü kızartalım
*Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri robottan geçirelim
*Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım
*Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım
*İçine sıvı yağı, tereyağını, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım
*Sonra salçaları, kırmızı pul biberi, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve orta ateşte pişirelim
*Kızarttığımız hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim
*Yağlamaları dörde kesip, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım
Afiyet olsun?