Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağlama

Yağlama
0
20

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yaglama.jpg

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı ince kemah tuzu
  • 5 su bardağı un
İç harcı;
  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
  • 2 adet kuru sağan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kemah tuzu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz

Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için soğanı ve kırmızı biberi küçük küçük küp şeklinde incecik doğrayıp ,kıyma ,tuz, bir çay bardağı su ilave ederek on beş dakika suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Salça, domates sosu ve tereyağını ilave ederek kavurup, karabiber, kimyon, pulbiber ilave ederek kıymalı soğanlı harcı hazırlayalım.
  3. Dört su bardağı unu havuz yapıp su, süt, ve mayayı ,tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Dokuz adet beze yapıp kapaklı bir kapta iki kat kabarana dek mayalandırın.
  4. Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın. Açarken çok fazla un kullanmayın.
  5. Ardından unladığınız tezgahın üzerinde hamur bezelerini ölçü olarak 20-25 cm çapında bir tencere kapağı kullanarak açtığınız hamurları kesin geniş bir tavada arkalı önlü çevirerek pişirin.
  6. Pişen yufkaların üzeri kurumaması için örterek dinlendirin.
  7. Servis tabağına ilk yufkayı koyup, kıymalı harcı ısıtarak sıcak olarak harcı üzerine eşit şekilde yayın.
  8. Yufka harç kat kat dizin, en üstünede kıymalı harç koyun ve ortasına sarımsaklı yoğurt gezdirin maydanoz serpip dörde dilimlediğiniz yağlamayı pasta gibi dilim dilim yoğurt ile sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yağlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt