iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Baharatlı Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
*1 çorba kaşığı rezene
*2 çorba kaşığı çörek otu
*4 çorba kaşığı susam
*1 paket dr oetker instant maya
*4 su bardağı un
*Yarım çorba kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su
Yağlamak ve kızartmak için:
*Ayçiçek yağı
Yağlı Baharatlı Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı Hamur yoğuracağımız kaba tuz rezene çörek otu susam ve maya alınır un eklenir aldığı kadar ılık su kulak memesi kıvamına gelene kadar ilave edilir sıcak bir yerde on beş dakika mayalanmaya bırakılır mayalanma bitince mandalina büyüklüğünde parça koparılıp hem elimiz hem de hamur açacağımız yer yağlanır ben tepside açtım tepsiye sıvı yağ sürüp elimiz yağa batırılır hamur ince olacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açılır delik olursa önemli değil çünkü çörek otu hamuru parçalayabiliyor tavaya sıvı yağ alınır kızması beklenir yağ kızınca ilk açtığımız hamur bırakılır iki taraflı kızartılır hamur kızarırken ikincisi hazırlanır bu işleme son bezeye gelene kadar devam edilir sıcak servis edilir*Hem pratik hem lezzetli oluyor çayla çok yakışıyor*Hamur yoğurmak istemeyen iki ekmek hamuruna baharatını katıp yapabilir*Afiyet olsun
*1 çorba kaşığı rezene
*2 çorba kaşığı çörek otu
*4 çorba kaşığı susam
*1 paket dr oetker instant maya
*4 su bardağı un
*Yarım çorba kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su
Yağlamak ve kızartmak için:
*Ayçiçek yağı
Yağlı Baharatlı Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı Hamur yoğuracağımız kaba tuz rezene çörek otu susam ve maya alınır un eklenir aldığı kadar ılık su kulak memesi kıvamına gelene kadar ilave edilir sıcak bir yerde on beş dakika mayalanmaya bırakılır mayalanma bitince mandalina büyüklüğünde parça koparılıp hem elimiz hem de hamur açacağımız yer yağlanır ben tepside açtım tepsiye sıvı yağ sürüp elimiz yağa batırılır hamur ince olacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açılır delik olursa önemli değil çünkü çörek otu hamuru parçalayabiliyor tavaya sıvı yağ alınır kızması beklenir yağ kızınca ilk açtığımız hamur bırakılır iki taraflı kızartılır hamur kızarırken ikincisi hazırlanır bu işleme son bezeye gelene kadar devam edilir sıcak servis edilir*Hem pratik hem lezzetli oluyor çayla çok yakışıyor*Hamur yoğurmak istemeyen iki ekmek hamuruna baharatını katıp yapabilir*Afiyet olsun