iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Balık Biberi Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*9 kg balık biberi
*4 kg üzüm sirkesi
*500 kg sıvı yağ
*570 gr tuz
*500 gr sarımsak ve su
*Bir parça dolusu toz şeker
*Turşuyu ister cam kavanoz isterseniz küçük plastik kavanozlara kura bilirsiniz Takriben 1520 günde güneş görmeyen yerde oluyor Zaten turşular
Yağlı Balık Biberi Turşu Tarifi Yapılışı Sarımsakları önceden soyup hazırlayalım Biberleri iki su yıkayıp saplarını kısaltıp hazırlayalım Turşuyu soyulmuş sarımsakları yarım avuç kadar alıp kavanozların dibine atıp biberleri doldurup en üste de sarımsak koyup hazırlayalım Bütün biber ve sarımsaklar hazırlandıktan sonra önce doldurulmuş biber kavanozlarına iki şişe olan sirkenin birini açıp iki parmak kadar diplerine dökelim Bir yandan da kovaya yarım kilo tuz ben turşu tuzu kullandım iri parçalı bir kova sirkeli su yaptım turşunun suyunu kavanozlara doldururken bir parmak eksik suyunu koymalı o bir parmak eksikliği sıvı yağ koyacağız ağzını sıkıca kapadıktan sonra güneş görmeyen yerde muhafaza edip 15 20 gün sonra istediğiniz zaman çıkarıp yiyin Afiyet olsun
*9 kg balık biberi
*4 kg üzüm sirkesi
*500 kg sıvı yağ
*570 gr tuz
*500 gr sarımsak ve su
*Bir parça dolusu toz şeker
*Turşuyu ister cam kavanoz isterseniz küçük plastik kavanozlara kura bilirsiniz Takriben 1520 günde güneş görmeyen yerde oluyor Zaten turşular
Yağlı Balık Biberi Turşu Tarifi Yapılışı Sarımsakları önceden soyup hazırlayalım Biberleri iki su yıkayıp saplarını kısaltıp hazırlayalım Turşuyu soyulmuş sarımsakları yarım avuç kadar alıp kavanozların dibine atıp biberleri doldurup en üste de sarımsak koyup hazırlayalım Bütün biber ve sarımsaklar hazırlandıktan sonra önce doldurulmuş biber kavanozlarına iki şişe olan sirkenin birini açıp iki parmak kadar diplerine dökelim Bir yandan da kovaya yarım kilo tuz ben turşu tuzu kullandım iri parçalı bir kova sirkeli su yaptım turşunun suyunu kavanozlara doldururken bir parmak eksik suyunu koymalı o bir parmak eksikliği sıvı yağ koyacağız ağzını sıkıca kapadıktan sonra güneş görmeyen yerde muhafaza edip 15 20 gün sonra istediğiniz zaman çıkarıp yiyin Afiyet olsun