iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Biber Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg’lık kavanoz
*1 kg sivri biber (kıl biber)
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı kaya tuzu
*67 diş sarımsak (kabaca ezilmiş veya irice doğranmış)
Yağlı Biber Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi Yapılışı Harika bir lezzete sahip bu turşuyu mutlaka deneyin
Her çeşit biberle lezzetli oluyor yöreye göre de değişiyor, etli biber, sivri biber, kıl biber herhangi biriyle yapabilirsiniz Bende biraz ondan biraz ondan derken karışık acılı bir turşu kurdum ve ortaya nefiss biz lezzet çıktı
Haydi başlayalım Önce biberleri yıkayalım saplarını keselim Sap tarafından uç kısımlarına doğru bıçakla hafifçe çizik atarak yaralım Derin bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu koyalım ve kaynatalım Harlı ateşte kaynayan suya biberleri ve sarımsakları atalım ve 23 dakika kaynatalım, ocakta fazla tutmayalım biberler hafif diri kalsın
Biberleri temiz bir maşayla alarak kavanoza dolduralım Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde 11, 5 cm boşluk kalacak şekilde *kavanoza ekleyelim Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım 34 gün sonra tüketmeye başlayabilirsiniz, Afiyet olsun
*1 kg’lık kavanoz
*1 kg sivri biber (kıl biber)
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı kaya tuzu
*67 diş sarımsak (kabaca ezilmiş veya irice doğranmış)
Yağlı Biber Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi Yapılışı Harika bir lezzete sahip bu turşuyu mutlaka deneyin
Her çeşit biberle lezzetli oluyor yöreye göre de değişiyor, etli biber, sivri biber, kıl biber herhangi biriyle yapabilirsiniz Bende biraz ondan biraz ondan derken karışık acılı bir turşu kurdum ve ortaya nefiss biz lezzet çıktı
Haydi başlayalım Önce biberleri yıkayalım saplarını keselim Sap tarafından uç kısımlarına doğru bıçakla hafifçe çizik atarak yaralım Derin bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu koyalım ve kaynatalım Harlı ateşte kaynayan suya biberleri ve sarımsakları atalım ve 23 dakika kaynatalım, ocakta fazla tutmayalım biberler hafif diri kalsın
Biberleri temiz bir maşayla alarak kavanoza dolduralım Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde 11, 5 cm boşluk kalacak şekilde *kavanoza ekleyelim Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım 34 gün sonra tüketmeye başlayabilirsiniz, Afiyet olsun