nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kıl biber ya da sivri biber (acıtatlı karışık olabilir)
*34 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek yemek kaşığı kaya tuzu ya da sofra tuzu
*12 su bardağı ayçiçek yağı
*12 su bardağı üzüm sirkesi
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Biberleri önce ayrıntılarıyla yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
Suları en ince ayrıntısına kadar süzüldükten sonra saplarını kesip, dip kısımlarından da 23 parmak uzunluğunda kesilmiş ayın
Bütün biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra kavanoza yerleştirmeye başlayın Yatırma işlemine başlamadan önce 1 diş sarımsağı kavanoza koyun
Biberleri rastgele yerleştirmeye başlayın Aralara yine sarımsak yerleştirin Tezgah üzerine bir havlu koyarak kavanozu hafifçe zemine vurun ancak biberler birbiri arasına giriversin
Kavanoza sıkıca yerleştirdiğiniz biberlerin üstüne önce tuz ve şekeri, ardındaki sirkeyi dökün Önce zaytinyağını sakın dökmeyin, aksi halde tuzlu ve şeker kavanoza yayılmaz
En son zeytinyağını da döktükten sonra kavanozun kapağını (kapak elbette yeni ve deforme olmamış olması gerekli) sıkıca kapatın ve iyicene çalkalayın
Kavanozu mutfakta herhangi bir yere yatık olarak koyun ve 1 hafta boyunca günde 23 kez sallayın
Hazırladığınız turşu 1 hafta daha sonra hazır olacaktır Sağlık olsun
*Yarım kilo kıl biber ya da sivri biber (acıtatlı karışık olabilir)
*34 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek yemek kaşığı kaya tuzu ya da sofra tuzu
*12 su bardağı ayçiçek yağı
*12 su bardağı üzüm sirkesi
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Biberleri önce ayrıntılarıyla yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
Suları en ince ayrıntısına kadar süzüldükten sonra saplarını kesip, dip kısımlarından da 23 parmak uzunluğunda kesilmiş ayın
Bütün biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra kavanoza yerleştirmeye başlayın Yatırma işlemine başlamadan önce 1 diş sarımsağı kavanoza koyun
Biberleri rastgele yerleştirmeye başlayın Aralara yine sarımsak yerleştirin Tezgah üzerine bir havlu koyarak kavanozu hafifçe zemine vurun ancak biberler birbiri arasına giriversin
Kavanoza sıkıca yerleştirdiğiniz biberlerin üstüne önce tuz ve şekeri, ardındaki sirkeyi dökün Önce zaytinyağını sakın dökmeyin, aksi halde tuzlu ve şeker kavanoza yayılmaz
En son zeytinyağını da döktükten sonra kavanozun kapağını (kapak elbette yeni ve deforme olmamış olması gerekli) sıkıca kapatın ve iyicene çalkalayın
Kavanozu mutfakta herhangi bir yere yatık olarak koyun ve 1 hafta boyunca günde 23 kez sallayın
Hazırladığınız turşu 1 hafta daha sonra hazır olacaktır Sağlık olsun