iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo balık biberi
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 tepeleme yemek kaşığı tuz
*1 silme yemek kaşığı şeker
*Dilediğiniz kadar sarımsak
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Öncelikle sarımsakları kolay soyabilmek için ortalama 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz Soyduğumuz sarımsakları dileğimiz irilikte doğruyoruz Bu arada biberlerimizi tost makinesinde hafif yumuşayana kadar (ortaları çatlıyor) pişiriyoruz Onlar pişerken turşu suyunu hazırlıyoruz Kavanozun en altında sarımsak atıyoruz ve 23 sıra biber diziyoruz ve bir kaşık yardımı ile iyice sıkıştırıyoruz Üzerine tekrar sarımsak koyuyoruz Bu şekilde kavanoz dolana kadar devam ediyoruz En üste sarımsak koymalıyız Son olarak iyice karıştırdığımız turşu suyunu biberlerin üzerini kapatacak kadar ekliyoruz Kavanozu ters çevirip kaynar suda kaynatıyoruz Elimiz camın ısısına dayanamadığı zaman tencereden turşumuzu çıkarabiliriz Bir bez üzerinde ters şekilde soğuyuncaya kadar bekletiyoruz Ortalama bir hafta içerisinde turşumuz yemeğe hazır olacak Afiyet olsun
*1 kilo balık biberi
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı üzüm sirkesi
*1 tepeleme yemek kaşığı tuz
*1 silme yemek kaşığı şeker
*Dilediğiniz kadar sarımsak
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Öncelikle sarımsakları kolay soyabilmek için ortalama 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz Soyduğumuz sarımsakları dileğimiz irilikte doğruyoruz Bu arada biberlerimizi tost makinesinde hafif yumuşayana kadar (ortaları çatlıyor) pişiriyoruz Onlar pişerken turşu suyunu hazırlıyoruz Kavanozun en altında sarımsak atıyoruz ve 23 sıra biber diziyoruz ve bir kaşık yardımı ile iyice sıkıştırıyoruz Üzerine tekrar sarımsak koyuyoruz Bu şekilde kavanoz dolana kadar devam ediyoruz En üste sarımsak koymalıyız Son olarak iyice karıştırdığımız turşu suyunu biberlerin üzerini kapatacak kadar ekliyoruz Kavanozu ters çevirip kaynar suda kaynatıyoruz Elimiz camın ısısına dayanamadığı zaman tencereden turşumuzu çıkarabiliriz Bir bez üzerinde ters şekilde soğuyuncaya kadar bekletiyoruz Ortalama bir hafta içerisinde turşumuz yemeğe hazır olacak Afiyet olsun