iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı un
*1 paket yaş maya
*yaklaşık 4su bardağı ılık su
*tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*üzeri için tereyağı
Yağlı Ekmek Tarifi Yapılışı
1 kase içerisinde 1 su bardağı ılık suyun içinde mayayı eritip içine şeker ilave edin ve karıştırın Yoğurma kabına unu alıp erittiğiniz mayayı ilave edin Kalan 3 su bardağı ılık suyu ağır ağır ilave ederek hamuru yoğurun Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için üzerini örterek sıcak bir ortamda 1 saat kadar bekletin Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerini unlayarak hamuru bezelere ayırın Her bezeyi elinizle yuvarlayıp kenara alın, üstlerine temiz bir bez örtün Bezelerden bir tanesini alıp hafifçe un serperek oklava ile ince bir şekilde açın Bu arada elektrikli sacınızı çalıştırın, eğer yoksa bezeleri daha küçük tutarak teflon tavada da pişirebilirsiniz Elektrikli sacınız yeterince kızdığı zaman açtığınız hamuru oklava ile alarak sacın üzerine yerleştirin Sıra ile hamurun her iki yüzünü de çevirerek pişirin Pişen ekmeklerinizi fırın kağıdı serdiğiniz geniş bir tepsiye alarak üzerine tereyağı sürün Sıra ile bütün ekmekleri pişirip her iki yüzüne de tereyağı sürün Fazla bekletmeden servis yapın Afiyet olsun…
*8 su bardağı un
*1 paket yaş maya
*yaklaşık 4su bardağı ılık su
*tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*üzeri için tereyağı
Yağlı Ekmek Tarifi Yapılışı
1 kase içerisinde 1 su bardağı ılık suyun içinde mayayı eritip içine şeker ilave edin ve karıştırın Yoğurma kabına unu alıp erittiğiniz mayayı ilave edin Kalan 3 su bardağı ılık suyu ağır ağır ilave ederek hamuru yoğurun Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için üzerini örterek sıcak bir ortamda 1 saat kadar bekletin Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerini unlayarak hamuru bezelere ayırın Her bezeyi elinizle yuvarlayıp kenara alın, üstlerine temiz bir bez örtün Bezelerden bir tanesini alıp hafifçe un serperek oklava ile ince bir şekilde açın Bu arada elektrikli sacınızı çalıştırın, eğer yoksa bezeleri daha küçük tutarak teflon tavada da pişirebilirsiniz Elektrikli sacınız yeterince kızdığı zaman açtığınız hamuru oklava ile alarak sacın üzerine yerleştirin Sıra ile hamurun her iki yüzünü de çevirerek pişirin Pişen ekmeklerinizi fırın kağıdı serdiğiniz geniş bir tepsiye alarak üzerine tereyağı sürün Sıra ile bütün ekmekleri pişirip her iki yüzüne de tereyağı sürün Fazla bekletmeden servis yapın Afiyet olsun…