iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Gül Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg gül biber
*1 çay bardağı toz şeker
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı kaya tuzu
*1 baş sarımsak(sarımsaklar temizlenip doğranmış olacak)
*2 çay bardağı sirke
Yağlı Gül Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Biberleri haşlamak için bir tencereye su koyup, kaynamaya bırakın Biberleri yıkayıp kaynayan suya ekleyin 12 dakika kadar hafif haşlayın renginin dönmesi yeterli olacaktır Ocaktan alıp süzün turşuyu koyacağınız kavanozun dibine biberlerden koyun üzerine biraz sarımsak biraz şeker biraz yağ biraz sirke tuz serpin ve biberler bitene kadar bu işleme devam edin Biberler bitince kavanozun ağzını sıkıca kapatın güneş görmeyen bir yerde yan yatırın ve her gün günde 3 4 defa hiç kaldırmadan yuvarlayın 5 gün içinde turşumuz hazır afiyetle yiyebilirsiniz
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim
*1 kg gül biber
*1 çay bardağı toz şeker
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*3 tatlı kaşığı kaya tuzu
*1 baş sarımsak(sarımsaklar temizlenip doğranmış olacak)
*2 çay bardağı sirke
Yağlı Gül Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Biberleri haşlamak için bir tencereye su koyup, kaynamaya bırakın Biberleri yıkayıp kaynayan suya ekleyin 12 dakika kadar hafif haşlayın renginin dönmesi yeterli olacaktır Ocaktan alıp süzün turşuyu koyacağınız kavanozun dibine biberlerden koyun üzerine biraz sarımsak biraz şeker biraz yağ biraz sirke tuz serpin ve biberler bitene kadar bu işleme devam edin Biberler bitince kavanozun ağzını sıkıca kapatın güneş görmeyen bir yerde yan yatırın ve her gün günde 3 4 defa hiç kaldırmadan yuvarlayın 5 gün içinde turşumuz hazır afiyetle yiyebilirsiniz
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim