iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg kırmızı biber
*1012 diş sarımsak
*1 demet maydanoz
*1 5 bardak sirke
*23 yemek kaşığı tuz
*1 kg su
*1 bardak sıvı yağ
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Büyük bir tencereye su ,sirke ,yağ ve tuzu koyun Ocağın altını yakın Öte yandan biberleri jülyen yani uzun uzun doğrayın İstediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz Maydanozu çok küçük olmamakla birlikte doğrayın Sarımsakları soyup 2 yada 3 e bölün Tenceredemi su kaynayınca biberleri içine atın Acı sevenler kıl biber de ekleyebilirler 15 dakika kadar biberler soluncaya kadar pişirin Sonra biberleri bir kaba çıkartın Suyu sakin atmayın biberler kavanoza konduktan sonra en son suyunu ekleyeceksiniz Soğuyan biberleri kavanoza soldurmaya başlayalım Bir sıra biber ardından maydanoz ve sarımsakları ekliyoruz Biberler bitinceye kadar bu isleme devam edilir Kavanozlar kapağı aralık bir şekilde bir gece bekledikten sonra ertesi gün ağzı kapatılarak kısa saklanır Bir gün buzdolabında bekletin Daha sonra dışarda da saklayabilirsiniz Afiyet olsun Göçmen turşusudur Lezzeti garanti Kuru fasulyenin yanında kısın misafirlerinize ziyafet çeker
*3 kg kırmızı biber
*1012 diş sarımsak
*1 demet maydanoz
*1 5 bardak sirke
*23 yemek kaşığı tuz
*1 kg su
*1 bardak sıvı yağ
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Büyük bir tencereye su ,sirke ,yağ ve tuzu koyun Ocağın altını yakın Öte yandan biberleri jülyen yani uzun uzun doğrayın İstediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz Maydanozu çok küçük olmamakla birlikte doğrayın Sarımsakları soyup 2 yada 3 e bölün Tenceredemi su kaynayınca biberleri içine atın Acı sevenler kıl biber de ekleyebilirler 15 dakika kadar biberler soluncaya kadar pişirin Sonra biberleri bir kaba çıkartın Suyu sakin atmayın biberler kavanoza konduktan sonra en son suyunu ekleyeceksiniz Soğuyan biberleri kavanoza soldurmaya başlayalım Bir sıra biber ardından maydanoz ve sarımsakları ekliyoruz Biberler bitinceye kadar bu isleme devam edilir Kavanozlar kapağı aralık bir şekilde bir gece bekledikten sonra ertesi gün ağzı kapatılarak kısa saklanır Bir gün buzdolabında bekletin Daha sonra dışarda da saklayabilirsiniz Afiyet olsun Göçmen turşusudur Lezzeti garanti Kuru fasulyenin yanında kısın misafirlerinize ziyafet çeker