iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:3 kase ince kısırlık bulgur
2 baş büyük kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı dolusu karabiber
4 tatlı kaşığı dolusu isot2 çorba kaşığı biber salçası(biber salçasının tuzu varsa tuz koymayın)
2 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı dolma baharı
12 kabuğu soyulup doğranmış domates
23 çorba kaşığı nar ekşisi
34 çorba kaşığı kadarda urfa tereyağı
Yapılışı:Sarmısak ve soğanları çok ince bir şekilde kıyıp yoğurba kabına alıyoruz
Üzerine domates, baharat ve salçalarıda katıyoruz elimizle mıncıklıyoruzYoğurma kabının bir kenarında da fazla olmuycak şekilde sıcak suyla bulguru ıslıyoruzSonra bu malzemlerle yoğurmaya başlıyoruzMacun kıvamına gelenedek yoğuruyoruz elimizi azar azar ıslayarak(çok su katmamaya bakıyoruz)
Macun kıvamına geldikten sonrada önce yağımızı katıp iyicene yoğuruyoruz ardından nar ekşisini katıp yoğuruyoruzElimizle şekil veriyoruz
2 baş büyük kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı dolusu karabiber
4 tatlı kaşığı dolusu isot2 çorba kaşığı biber salçası(biber salçasının tuzu varsa tuz koymayın)
2 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı dolma baharı
12 kabuğu soyulup doğranmış domates
23 çorba kaşığı nar ekşisi
34 çorba kaşığı kadarda urfa tereyağı
Yapılışı:Sarmısak ve soğanları çok ince bir şekilde kıyıp yoğurba kabına alıyoruz
Üzerine domates, baharat ve salçalarıda katıyoruz elimizle mıncıklıyoruzYoğurma kabının bir kenarında da fazla olmuycak şekilde sıcak suyla bulguru ıslıyoruzSonra bu malzemlerle yoğurmaya başlıyoruzMacun kıvamına gelenedek yoğuruyoruz elimizi azar azar ıslayarak(çok su katmamaya bakıyoruz)
Macun kıvamına geldikten sonrada önce yağımızı katıp iyicene yoğuruyoruz ardından nar ekşisini katıp yoğuruyoruzElimizle şekil veriyoruz