iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Susamlı Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket sanayağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
*Yarım çay bardağı limon suyu (karbonat için)
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
Yağlı Susamlı Simit Tarifi Yapılışı Eritilmiş sanayağ, sıvı yağ, tuz, su ve limon suyunda eritilmiş karbonat bir kapta karıştırılır Un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Nemli bez altında 10 dakika dinlendirilir Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, her beze yuvarlanarak kalem kalınlığında çubuk haline getirilir sonra birleştirilerek simit şekli verilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir 170 derece önceden ısıtılmış fırında 2530 dk pişirilir
*1 paket sanayağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
*Yarım çay bardağı limon suyu (karbonat için)
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
Yağlı Susamlı Simit Tarifi Yapılışı Eritilmiş sanayağ, sıvı yağ, tuz, su ve limon suyunda eritilmiş karbonat bir kapta karıştırılır Un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Nemli bez altında 10 dakika dinlendirilir Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, her beze yuvarlanarak kalem kalınlığında çubuk haline getirilir sonra birleştirilerek simit şekli verilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir 170 derece önceden ısıtılmış fırında 2530 dk pişirilir