Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağlı Trakya Turşusu

Yağlı Trakya Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yağlı Trakya Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi İçin Malzemeler

1 kg turşuluk biber ( Balık biberi, kıl biber, körüklü kıl biber, top biber süs (çiçek) biberi vs ) 1 baş sarımsak 1 büyük su bardağı sirke 1 büyük su bardağı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı turşuluk kalın tuz 2 büyük su bardağı su Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 15dk
Yağlı Trakya Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi Yapılışı

Trakya’mın muhteşem turşularından bir tanesi daha
Yağlı Sirkeli Biber
Harika bir turşu düğün yemeklerimizin vazgeçilmezi en en sevilen şipşak hazır oluyor ve yemeğe başlanıyor
Büyükçe bir tencereye yağ, sirke, tuz ve su konulup karıştırılır Orta ateşte kaynamaya bırakılır Bu sırada biberler harcı edilir Yerken nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde kesebilirsiniz kesme işi size kalmış Ben küçük çiçek biberleri ve kul biberlerin sadece saplarını kesiyorum sap ile turşu yapmıyorum yerken de çok iyi oluyor Normal turşuluk kaba biberleri 2 ye veya 3 e bölebilirsiniz Dilim dilim de yapabilirsiniz nasıl isterseniz Sirkeli yağlı su kaynamaya başlayınca biberler konulur ve arada delikli kevgir kaşık ile alt üstü edilip karıştırılır Rengi sararınca kaşık ile süzdürülür ve biberler bir tepsiye alınır Soyulup hazır edilmiş sarımsaklar biberlerin üzerine dilimlenir ve harmanlanır İsterseniz biraz maydanoz kıyıp koyabilirsiniz yada en son biberleri kavanoza koyunca üzerine birkaç dal maydanoz koyabilirsiniz
Ilındıktan sonra uygun kavanoza konulur ve ılınmış olan suyu da üzerine dökülüp kavanoz sıkıca kapatılarak buz dolabına kaldırılır
İster 1 gün sonra hemen yemeye başlayın, ister kışlık yapın dolapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz
Turşuluk Kalın Tuz; Marketlerde, köy bakkalları marketlerinde satılıyor Kar gibi bir tuz ismi de kar beyaz iyotlu tuz yazıyor üzerinde Eğer normal tuz kullanacaksanız az daha fazla koymanızı tavsiye ederim AFİYET OLSUN
 

Similar threads

Yağlı Biber Turşusu (Trakyanın Meşhur Biber Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo kıl biber (acılı için balık biberi top biberi kullanılabilir) *2 su bardağı üzüm sirkesi *2 su bardağı sıvı yağ *3 su bardağı su *23 yemek kaşığı tuz (kocaman turşuluk tuz) *1 yemek kaşığı şeker *1 baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Yağlı Sirkeli Ufak Dolmalık Acı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg acı turşuluk ufak dolma biber *1 su bardağı sirke *Yarım su bardağı akıcı yağ (zeytinyağı ve ayçiçek yağı) *2 su bardağı su *Yarım çay bardağı kaya tuzu *2 yemek kaşığı *şeker *1 baş sarımsak Yağlı Sirkeli Küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Yağlı Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kavanoz doğranmış biber (kapya biber, kıl biber, süs biber hangisini tercih ederseniz) *5 diş sarımsak *1 nehir bardağı akıcı yağ *1 akarsu bardağı su *1 akarsu bardağı sirke *1 yemek kaşığı turşuluk tuz *1 akarsu kaşığı şeker Yağlı Turşu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Maraş Biberi Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2, 5 kilo maraş biberi *3 su bardağı sirke *23 yemek kaşığı tuz *1 su bardağı zeytinyağ *sarımsak *maydanoz *3 su bardağı su *Yarım çay bardağı toz şeker Maraş Biberi Turşusu Tarifi Yapılışı Malzemeler 2 5 kg Maraş biberi ,3 su bardağı su*...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
10 Dakikada Süratli Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo sivri biber *750 ml üzüm sirkesi *1 yemek yemek kaşığı silme tuz *45 diş sarımsak 10 Dakikada Seri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Sivri biberlerin ucundan ve sapın olduğu baş kısmından azıcık keselim Sapları kalsın yerken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,496Konular
981,681Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt