nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yağlı Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*11 5 kg kıl biber
*2 su bardağı su
*1 su bardağısirke
*1 su bardağı değişken yağ
*1 yemek kağıdı kalın tuzlu
*Sarımsak
Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı
Sevgili nesli hanımın paylaşmış olduğu yağlı biber turşusunu bende denedim şahane oldu, yani tanımlama nesli hanımdır
öncelikle su değişken yağ, sirke ve tuzu tencereye koyup kaynatıyoruz
İçerisine ikiye yada üçe böldüğümüz biberleri koyup arada karıştırıp rengi sarıya döndüğü zaman ocağı kapatıyoruz
Biberleri tencereden alıp bir süzgeçe koyuyoruz, biraz ılıdıktan daha sonra kavanoza biberleri koyup aralara sarımsak doğrayıp koyuyoruz son olarak tenceredeki suyu biberlerin üzerine döküp kavanozu sımsıkı kapatıyoruz Soğuduktan daha sonra buz dolabına kaldırıyoruz, ve turşumuz ertesi güne hazırlanmış
Sıhhat olsun
*11 5 kg kıl biber
*2 su bardağı su
*1 su bardağısirke
*1 su bardağı değişken yağ
*1 yemek kağıdı kalın tuzlu
*Sarımsak
Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı
Sevgili nesli hanımın paylaşmış olduğu yağlı biber turşusunu bende denedim şahane oldu, yani tanımlama nesli hanımdır
öncelikle su değişken yağ, sirke ve tuzu tencereye koyup kaynatıyoruz
İçerisine ikiye yada üçe böldüğümüz biberleri koyup arada karıştırıp rengi sarıya döndüğü zaman ocağı kapatıyoruz
Biberleri tencereden alıp bir süzgeçe koyuyoruz, biraz ılıdıktan daha sonra kavanoza biberleri koyup aralara sarımsak doğrayıp koyuyoruz son olarak tenceredeki suyu biberlerin üzerine döküp kavanozu sımsıkı kapatıyoruz Soğuduktan daha sonra buz dolabına kaldırıyoruz, ve turşumuz ertesi güne hazırlanmış
Sıhhat olsun