iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 kilo sivri biber
*3 kilo domates
*1 çay bardağından 1 parmak eksik iri tuz
*2 su bardağı elma sirkesi
*1 su bardağı sıvı yağ
*34 baş sarımsak
Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı Biberlerin saplarını alıp irice doğrayalım Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım Tencerede tuz sirke ve sıvı yağı kaynatıp doğradığımız biberleri içine katalım Biberlerin rengi biraz dönene kadar pişirelim Renkleri dönünce domatesleri ve sarımsakları da içine katalım Yaklaşık 1520 dk sulu kalacak şekilde pişirelim Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirip soğumaya bırakalım
Bu ölçüden 8 kavanoz çıktı
Misafire, çay sofralarına ana yemek yanına gerçekten çok yakışan bir turşu
Yapanlara afiyet olsun
*2, 5 kilo sivri biber
*3 kilo domates
*1 çay bardağından 1 parmak eksik iri tuz
*2 su bardağı elma sirkesi
*1 su bardağı sıvı yağ
*34 baş sarımsak
Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı Biberlerin saplarını alıp irice doğrayalım Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım Tencerede tuz sirke ve sıvı yağı kaynatıp doğradığımız biberleri içine katalım Biberlerin rengi biraz dönene kadar pişirelim Renkleri dönünce domatesleri ve sarımsakları da içine katalım Yaklaşık 1520 dk sulu kalacak şekilde pişirelim Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirip soğumaya bırakalım
Bu ölçüden 8 kavanoz çıktı
Misafire, çay sofralarına ana yemek yanına gerçekten çok yakışan bir turşu
Yapanlara afiyet olsun