iltasyazilim
FD Üye
Yağsız Kaşarlı Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan
*300 gr kıyma
*3 adet yeşil biber
*1 kase kaşar rendesi
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet orta boy domates
*Tuz+karabiber+pulbiber
*2 diş sarımsak
Yağsız Kaşarlı Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı
Önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyip, tuzlu suda yarım saat kadar bekletin Beklettiğiniz patlıcanları süzüp yağın yarısıyla patlıcanları bir kap içinde karıştırın , birazda tuz ekleyin ve tost makinasına dizip kızartın Diğer taraftan tencereye kıymayı biraz kavurun soğanı ve biberi de ekleyip kavurun domates, salça tuz, karabiber, pulbiber, sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha pişirip kapatın ve maydanozları da ekleyin Borcama patlıcanları bir sıra dizin üzerine kıyma harcının yarısını dökün ve kaşıkla düzeltin tekrar patlıcan dizin Son kalan kıyma harcını da döküp düzeltin ve kaşarla en üst kısmını kapatın Ayrı bir kapta salça ve suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine dökün ve fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN*
*1 kilo patlıcan
*300 gr kıyma
*3 adet yeşil biber
*1 kase kaşar rendesi
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet orta boy domates
*Tuz+karabiber+pulbiber
*2 diş sarımsak
Yağsız Kaşarlı Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı
Önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyip, tuzlu suda yarım saat kadar bekletin Beklettiğiniz patlıcanları süzüp yağın yarısıyla patlıcanları bir kap içinde karıştırın , birazda tuz ekleyin ve tost makinasına dizip kızartın Diğer taraftan tencereye kıymayı biraz kavurun soğanı ve biberi de ekleyip kavurun domates, salça tuz, karabiber, pulbiber, sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha pişirip kapatın ve maydanozları da ekleyin Borcama patlıcanları bir sıra dizin üzerine kıyma harcının yarısını dökün ve kaşıkla düzeltin tekrar patlıcan dizin Son kalan kıyma harcını da döküp düzeltin ve kaşarla en üst kısmını kapatın Ayrı bir kapta salça ve suyu karıştırıp, patlıcanların üzerine dökün ve fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN*