iltasyazilim
FD Üye
Yahudi Köftesi nasıl yapılır
Yahudi Köftesinin yapılışı
Yahudi Köftesi
malzemeler:
Ici Icin:
300 g orta yagli kuzu kiyma (veya orta yagli dana kiyma) 1 adet orta tepe sogan 1 tk pul biber 1 tk salca 1 ck karabiber 12 ck tarcin 12 ckdan azıcık eksik kimyon Birazcık tuz
Koftesi Icin:
2 sb ciriş(bugdaydan yapilan bir cesit bulgur, lakin ince koftelik bulgur degil) 1 ck tuzlu 1 yk un 1 cb ilik (ILIK) su
Haslamak icin:
2 yk sivi yag 1 yk domates salcasi 3 sb su
Yahudi Köftesi tarifi
1 Yarmayi su ile islatip azıcık bekletin, ic malzemesini bir kapta yogurarak kofte haline getirin
2Islattiginiz yarmayi diger malzemelerle karistin ve su almadan yogurmaya baslayin Hamur yumusakliginda bir karisim elde edene dek (~5 dk) yogurmaya devam edin(hamur yogruldukca yapiskan olacaktir, cok kuru yada cok sert olmamasina ozen gosterin)
3 Yogurdugunuz hamurdan kucuk bir ceviz kadar parcalar alip top yapin ve fotograftaki gibi isaret parmaginizla ortasini acin
4 Actiginiz koftenin icine hazirladiginiz kiymadan alabildigi kadar doldurun ve hamurun agzini mekik seklinde kapatin (koftenin sekli D gibi olacak) Kofteler acarken elinize yapisirsa elinizi islatin Tum malzemeler bitene dek bu isleme devam edin
6 Su kaynayinca kofteleri tencereye atin, naneyi ek edip orta ateste yaklasik 30 dk dek kaynatin (indirmeye yakin tencereden bir kofte alip pisip pismedigini denetim edin)
7 Sicakken, yemegin suyuyla birlikte, servis yapin
seçme parça *
Yahudi Köftesinin yapılışı
Yahudi Köftesi
malzemeler:
Ici Icin:
300 g orta yagli kuzu kiyma (veya orta yagli dana kiyma) 1 adet orta tepe sogan 1 tk pul biber 1 tk salca 1 ck karabiber 12 ck tarcin 12 ckdan azıcık eksik kimyon Birazcık tuz
Koftesi Icin:
2 sb ciriş(bugdaydan yapilan bir cesit bulgur, lakin ince koftelik bulgur degil) 1 ck tuzlu 1 yk un 1 cb ilik (ILIK) su
Haslamak icin:
2 yk sivi yag 1 yk domates salcasi 3 sb su
Yahudi Köftesi tarifi
1 Yarmayi su ile islatip azıcık bekletin, ic malzemesini bir kapta yogurarak kofte haline getirin
2Islattiginiz yarmayi diger malzemelerle karistin ve su almadan yogurmaya baslayin Hamur yumusakliginda bir karisim elde edene dek (~5 dk) yogurmaya devam edin(hamur yogruldukca yapiskan olacaktir, cok kuru yada cok sert olmamasina ozen gosterin)
3 Yogurdugunuz hamurdan kucuk bir ceviz kadar parcalar alip top yapin ve fotograftaki gibi isaret parmaginizla ortasini acin
4 Actiginiz koftenin icine hazirladiginiz kiymadan alabildigi kadar doldurun ve hamurun agzini mekik seklinde kapatin (koftenin sekli D gibi olacak) Kofteler acarken elinize yapisirsa elinizi islatin Tum malzemeler bitene dek bu isleme devam edin
6 Su kaynayinca kofteleri tencereye atin, naneyi ek edip orta ateste yaklasik 30 dk dek kaynatin (indirmeye yakin tencereden bir kofte alip pisip pismedigini denetim edin)
7 Sicakken, yemegin suyuyla birlikte, servis yapin
seçme parça *