Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yakgwa nedir ve Yakgwa evde nasıl yapılır? Kore usulü Yakgwa tarifi

Yakgwa nedir ve Yakgwa evde nasıl yapılır? Kore usulü Yakgwa tarifi
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yakgwa_nedir_ev_yakgwa_evde_nasil_yapilir_kore_yakgwa_tarifi_1637745145_3771.jpg

Kore mutfağının meşhur tatlılarından biri olan ve görenlerin ağzını sulandıran Yakgwa, içerisinde hem tarçın hem de portakal aromasını barındırıyor. Bir kere tadına bakanların vazgeçemeyeceği Yakgwa tatlısını denemek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.



Gwajul olarak da isimlendirilen Yakgwa bal, cheongju, susam yağı ve zencefil suyu ile yapılan derin kızarmış, buğday bazlı hangwa olan bir yumil-gwa tipidir. Klâsik olarak, tatlı bir jesada sunuldu ve chuseok, evlilikler yahut hwangap kutlamaları üzere bayram günlerinde yapılıyor. Kore mutfağına mahsus bir tatlı olan yakwga, çok eski bir tarihe sahiptir. İsmi bir tıp ilaç olarak da isimlendirilen bu lezzet, Goryeo çağında Yakgwa'nın ünü Çin'e kadar masraf ve orada "Goryeo Mandu" olarak tanınır. Joseon Hanedanı vaktinde Yakgwa ismi ile tanınan olur. Joseon vaktinde bal ilaç üzere kabul edilirdi, bu tatlı bal içerdiğinden ötürü ilaç ve sekerleme manasına gelen Yakgwa ismini o periyotta alır. Bu tatlının şekli'de çok kıymetlidir, krizantem çiçeği biçiminde yapılır. Ana materyalleri zencefil suyu, susam yağı ve baldır.  Peki, Kore yordamı yakwga nasıl yapılır?  İşte tanımı:



YAKGWA TANIMI:

GEREÇLER

1.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı bal
2 yemek portakal çiçeği suyu
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
4 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

2 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı bal
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3-4 damla limon suyu

Kızartmak için;

Sıvı yağ



YAPILIŞI

Öncelikle un, tarçın, kabartma tozu, tuz ve zencefil tozunu eleyerek bir kaba ekleyin.

Farklı bir kabın içerisinde bal, portakal suyu, susam yağı ve suyu karıştırın. Bu karışımı hamura ekleyerek yoğurun. Ele fazla yapışmayacak bir kıvam elde edin.

Mutfak tezgahına un serpiştirin ve hamuru çok kalın olmayacak formda açın. Biçimli hamur kalıplarını bastırarak, hamurları kesin.

Kızartma yağını tavaya alarak bir ölçü ısıtın. Akabinde hamurları içine alın. Maşa yardımıyla hamurları önlü artlı çevirerek kızartın.



Şerbet için; Şerbet üretiminde kullanacağınız gereçleri tencereye alarak 20 dakika kaynatın. Hazırladığınız şerbeti ılıması için bir müddet bekletin. Akabinde fırın tepsisine şerbeti dökün.

Kızarttığınız tatlıları şerbet içine koyarak 30 dakika bekletin. 30 dakikanın akabinde hamurların öbür yüzünü çevirerek 30 dakika daha bekletin.

Üzerine antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Kore mutfağının meşhur tatlılarından biri olan ve görenlerin ağzını sulandıran Yakgwa, içerisinde hem tarçın hem de portakal aromasını barındırıyor. Bir kez tadına bakanların vazgeçemeyeceği Yakgwa tatlısını denemek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. Gwajul olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Kore mutfağının meşhur tatlılarından biri olan ve görenlerin ağzını sulandıran Yakgwa, içerisinde hem tarçın hem de portakal aromasını barındırıyor. Bir kez tadına bakanların vazgeçemeyeceği Yakgwa tatlısını denemek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. Gwajul olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Bal parmak tatlısı özellikle şerbetli tatlı severlerin hoşuna gidecektir Dilerseniz tatlıyı hazırlarken içine biraz çekilmiş ceviz içi ve tarçın ilavesi yapabilirsiniz Bunu tercih ederseniz lezzeti ve tadı daha güzel hale gelir İsterseniz bu tatlıyı önce kurabiye gibi pişirip, buzluğa koyarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Çin mutfağının sevilen tariflerinden olan tatlı ekşi soslu tavuk Güney Kore'nin de sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Sosu damaklarda iz bırakan soslu tavuk üzerine susam serpilerek pişiriliyor. Daha önce görüp beğendiyseniz ve evde de denemek isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Bal Bademli Büyükanne Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : *1 adet yumurta *1 adet yumurtanın akı (Sarısı üzerine sürülecek ) *1 çay bardağı irmik *2 su bardağı un *1 yemek sirke *1 yemek kaşığı pudra şekeri *1 yemek kaşığı tereyağ *Yarım çay bardağı zeytinyağı *1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt