Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yakınlarının Ağzından Atatürk

Yakınlarının Ağzından Atatürk

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çalışma Arkadaşlarının Ağzından Atatürk
Çevresindekilerin atatürk için sözleri

Yakınlarının ve Alıştırma Arkadaşlarının Ağzından Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk, anında tekrar tekrar nerede durulacağını bilmiştir Bu, Onun böylece hayran olduğum meziyetlerinden biriydi Her Zaman ilerisini göz önünde bulundurmak, daima uyarı, onun memleket yolundaki işlerinde baskın olmuştur
Mareşal Fevzi Anlamak

Pek koşullar içinde Mustafa Kemal'in yaptığını yapabilecek cesarette demiyorum, ola ki Ondan gözü pekler vardı; azminde demiyorum, belki Onun değin azimli olanları vardı; data de demiyorum, kuşkusuz Ondan daha akıllı olanları vardı; ama kırk takvim ömrümde Onun liderlik dehasındahiç kimseyi tanımadım
Falih Rıfkı Atay

Bütün dünyaya kendisini zeka olarak kabul ettiren bu insanın, her konuda kuşkusuz dahiyane fikirleri olacaktı Bu fikirleri peşinen bilmeye imkan göremiyorum Atatürk durumlara göre gerekli tedbirleri almasını mükemmel bilen bir insandı Ama şu vesile ile millet efkarına şunu anlatmak isterim; Atatürk'ün en çok kızdığı cümle Eksik gelişmiş ülkecümlesiydi
Prof Afet İnan

Savaş meydanlarının muzaffer kumandanı, barışma masalarının ateşli savunucusu, özgürlük ve serbest aşığı; demokrasi, ulusal bağımsızlık ve ulusal hakimiyetin ateşli taraftarı Kemal Atatürk, bilim ve tekniğin aydınlığında modern Türkiye'yi kurmayı, Cumhuriyet'i emanet ettiği gençliğe esas niyet olarak göstermiştir Türk istiklâl ve özgürlük destanının hem en büyük kahramanı ve keza de baş yazarı Atatürk'tür
Fethi Bolayır

Atatürk, bilhassa bulunduğu toplumda kötümserlik duygularını anında yıkayan ve memlekette niyetlenmek için, güçlü, ileri ve mutlu görünmek için gereken neşe ve kudreti anında çevresine aşılayan bir insandır
İsmet İnönü

Mustafa Kemal Paşa mücadeleye atılmasıydı, bu memleket kurtulamazdı Anadolu'nun tehlikeye düşen yerlerinde, batıda, doğuda ve güneyde başlayan ve bir vatansever düşüncenin mahsulü olan zayıf, fakat ulusal karşısında sıralama hareketleri Mustafa Kemal Paşa göre birleştirilmesiydi, her biri ayrı ayrı kolayca bastırılabilirdi Nur içinde yatsın büyük kurtarıcı
Rauf Orbay

Atatürk, dinamik bir ruha sahiptir Ona tutulan insan olduğu yerde kalmaz Atatürk, geliştirici ve genişletici bir düşünceye sahipti Onun ardından gidenler geride kalmaz Atatürk bugün için de önderimizdir, ışığımızdır, yarın için de
Cemal Gürsel *

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt