iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Antep Fıstığı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*1 kabartma tozu
*2 vanilya
*2 su bardağı ıspanak püresi
Yalancı Antep Fıstığı Tarifi Yapılışı
Öncelikle ıspanakları bol suda bekletip iyice temizlenene kadar iki üç kez yıkıyoruz tamamen temizlendiğinden emin olunca içine bir çay bardağı kadar su ekleyerek rondodan geçirip püre haline getiriyoruz (Ben 1 kg ıspanaktan yaptım 34 su bardağı püre elde ettim)
Geçelim kek kısmına Bildiğiniz klasik kek yapıyoruz önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra sütü ve yağı ekliyoruz tekrar çırpıyoruz ve ıspanak püresini ekliyoruz sonra unla birlikte kabartma tozu ve en son vanilya 180 derece ısınmış fırında kontrollü olarak 4045 dk pişiriyoruz Kek soğuduktan sonra parçalayıp rondodan geçiriyoruz ve neminin gitmesi için tepsiye serip bir gün bekletiyoruz arada karıştırarak Daha sonra buzdolabı poşetine veya istediğiniz bir kaba koyup buzluğa atabilirsiniz İstediğiniz zaman çıkarıp anında kullanabilirsiniz çözülme gibi bir problem olmuyor buzluktan çıktığı anda tanelere ayrılabiliyor ve tadı da görüntüsü de yeşil fıstığı aratmıyor tavsiye ederim
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*1 kabartma tozu
*2 vanilya
*2 su bardağı ıspanak püresi
Yalancı Antep Fıstığı Tarifi Yapılışı
Öncelikle ıspanakları bol suda bekletip iyice temizlenene kadar iki üç kez yıkıyoruz tamamen temizlendiğinden emin olunca içine bir çay bardağı kadar su ekleyerek rondodan geçirip püre haline getiriyoruz (Ben 1 kg ıspanaktan yaptım 34 su bardağı püre elde ettim)
Geçelim kek kısmına Bildiğiniz klasik kek yapıyoruz önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra sütü ve yağı ekliyoruz tekrar çırpıyoruz ve ıspanak püresini ekliyoruz sonra unla birlikte kabartma tozu ve en son vanilya 180 derece ısınmış fırında kontrollü olarak 4045 dk pişiriyoruz Kek soğuduktan sonra parçalayıp rondodan geçiriyoruz ve neminin gitmesi için tepsiye serip bir gün bekletiyoruz arada karıştırarak Daha sonra buzdolabı poşetine veya istediğiniz bir kaba koyup buzluğa atabilirsiniz İstediğiniz zaman çıkarıp anında kullanabilirsiniz çözülme gibi bir problem olmuyor buzluktan çıktığı anda tanelere ayrılabiliyor ve tadı da görüntüsü de yeşil fıstığı aratmıyor tavsiye ederim