iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Boyoz Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*Beyaz peynir
Üzerine dökmek için;
*2 şişe maden suyu
*1 su bardağı yağlı su karışımı
Üzerine sürmek için;
*1 yumurtanın sarısı
*Not; Orjinal boyoz sade şekilde olur Dilerseniz içine hiçbir şey koymadan hazırlayabilirsiniz
*
Yalancı Boyoz Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ?
İzmir’ in meşhur boyozunu hep bulamayanlar buyrun tarife??
Boyoz aslında sade olur, hamuru daha farklıdır diye yorum yapanlanlar için şimdiden bütün bunları çok iyi bildiğimi söylemek isterim, adı üstünde Yalancı Boyoz ?
1
*1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ karıştırılır
*Yufka tezgahın üzerine açılır Yarısına yağlı su karışımı bol bol sürülür ve D şeklinde olacak gibi katlanır
*D şeklinde olan yufkalar 3 parçaya bölünür
*Dilerseniz peynir koyarak rulo şeklinde sarılır
*Kenarlarını içe doğru katlamıyoruz
*Rulolar sıkı şekilde Gül böreği haline getirilir ve tepsiye dizilir
*Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır ve tepsiye sıkışık şekilde dizilir
*Derin bir kapta maden suyu ve yağlı su karışımı hazırlanır ( yağlı su iç harca sürdüğünüzden kaydıysa onu da kullanabilirsiniz )
*Böreklerin üzerine bu karışım iyice dökülür ve streç film ile sarılarak börekler buzdolabında en az 67 saat, mümkünse 1 gece bekletilir
*Pişirileceği zaman buzdolabından çıkarılıp bir tepsiye aralıklarla dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 190 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
Lezzetini beğeneceğinize eminim mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun sevgiyle kalın ??
*6 adet yufka
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*Beyaz peynir
Üzerine dökmek için;
*2 şişe maden suyu
*1 su bardağı yağlı su karışımı
Üzerine sürmek için;
*1 yumurtanın sarısı
*Not; Orjinal boyoz sade şekilde olur Dilerseniz içine hiçbir şey koymadan hazırlayabilirsiniz
*
Yalancı Boyoz Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ?
İzmir’ in meşhur boyozunu hep bulamayanlar buyrun tarife??
Boyoz aslında sade olur, hamuru daha farklıdır diye yorum yapanlanlar için şimdiden bütün bunları çok iyi bildiğimi söylemek isterim, adı üstünde Yalancı Boyoz ?
1
*1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ karıştırılır
*Yufka tezgahın üzerine açılır Yarısına yağlı su karışımı bol bol sürülür ve D şeklinde olacak gibi katlanır
*D şeklinde olan yufkalar 3 parçaya bölünür
*Dilerseniz peynir koyarak rulo şeklinde sarılır
*Kenarlarını içe doğru katlamıyoruz
*Rulolar sıkı şekilde Gül böreği haline getirilir ve tepsiye dizilir
*Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır ve tepsiye sıkışık şekilde dizilir
*Derin bir kapta maden suyu ve yağlı su karışımı hazırlanır ( yağlı su iç harca sürdüğünüzden kaydıysa onu da kullanabilirsiniz )
*Böreklerin üzerine bu karışım iyice dökülür ve streç film ile sarılarak börekler buzdolabında en az 67 saat, mümkünse 1 gece bekletilir
*Pişirileceği zaman buzdolabından çıkarılıp bir tepsiye aralıklarla dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 190 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
Lezzetini beğeneceğinize eminim mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun sevgiyle kalın ??