iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İç harcı için;
*2 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Varsa kışlık domates püresi 4 kaşık kadar yada 3 adet orta boy domates
*1 tutam kimyon, kekik karabiber ve tuz
*Böreği kızartmak için sıvı yağ
Yalancı Çi Börek Tarifi Yapılışı
Un hariç malzemeleri derin bir kaba koyuyoruz karıştırıyoruz ,daha sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar unumuzu katıp yoğuruyoruz Diğer taraftan soğanları küp küp doğrayıp tavada pişiriyoruz Varsa 4 kaşık domates püresi yoksa kabuğu soyulmuş 3 adet domatesi küp kup doğrayıp içine atıyoruz İyice pişen harcı kapattıktan sonra baharatlarını atıp karıştırıyoruz Diğer yandan hamurumuzdan bezeler yapıyoruz 15 adet beze çıkardım ben daha sonra unladığımız tezgahımızda oklava yardımıyla açıp harçtan koyup ikiye katlıyoruz ve uçlarını iyice birleştiriyoruz Kızgın yağa atıp kızartıyoruz afiyet olsun Tadı çok güzel oluyor*
*1 bardak ılık su
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İç harcı için;
*2 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Varsa kışlık domates püresi 4 kaşık kadar yada 3 adet orta boy domates
*1 tutam kimyon, kekik karabiber ve tuz
*Böreği kızartmak için sıvı yağ
Yalancı Çi Börek Tarifi Yapılışı
Un hariç malzemeleri derin bir kaba koyuyoruz karıştırıyoruz ,daha sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar unumuzu katıp yoğuruyoruz Diğer taraftan soğanları küp küp doğrayıp tavada pişiriyoruz Varsa 4 kaşık domates püresi yoksa kabuğu soyulmuş 3 adet domatesi küp kup doğrayıp içine atıyoruz İyice pişen harcı kapattıktan sonra baharatlarını atıp karıştırıyoruz Diğer yandan hamurumuzdan bezeler yapıyoruz 15 adet beze çıkardım ben daha sonra unladığımız tezgahımızda oklava yardımıyla açıp harçtan koyup ikiye katlıyoruz ve uçlarını iyice birleştiriyoruz Kızgın yağa atıp kızartıyoruz afiyet olsun Tadı çok güzel oluyor*