iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
3 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 silme yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı limon
Yeterince tuz
Yapılışı :
Patatesler haşlanır, soğan robotta iyice ezilir ve bulgurla karıştırılır Salça, sıvı yağla birlikte biraz kavrulur Haşlanmış patatesler soyulur ve çatalla püre haline getirilir Patates ve salçalı yağ bulgura eklenir Karışım yoğurulur Kimyon, pul biber ve tuz atılarak tekrar yoğurulur En son limon eklenir ve yoğurulur Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve servis yapılacak tabağa dizilir Marulla süslenerek yeniraFiyeT oLsuN
3 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 silme yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı limon
Yeterince tuz
Yapılışı :
Patatesler haşlanır, soğan robotta iyice ezilir ve bulgurla karıştırılır Salça, sıvı yağla birlikte biraz kavrulur Haşlanmış patatesler soyulur ve çatalla püre haline getirilir Patates ve salçalı yağ bulgura eklenir Karışım yoğurulur Kimyon, pul biber ve tuz atılarak tekrar yoğurulur En son limon eklenir ve yoğurulur Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve servis yapılacak tabağa dizilir Marulla süslenerek yeniraFiyeT oLsuN