iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı sıcak su
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1, 52 su bardağı un
Karamelize şerbeti için;
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
*1 kutu krema(200 gr)
*1 paket krem şanti
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır Şeker geniş bir tencereye konulur Orta ateşte eriyip karamel rengine gelmesi beklenir Su eklenir Bu aşamada dikkatli olun çünkü şeker çok sıcak olacağından sıçrama yapabilir Şeker katılaşacaktır Ancak ısıyla birlikte tekrar sıvı hale gelecektir Tamamen eridiğinde birkaç damla limon suyu eklenir ve şerbet birkaç dakika kaynatılıp ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Keki için; karıştırma kabında yumurta ve şeker çırpılır Sıcak su karışıma azar azar eklenir (yumurtayı pişirmemesi için) Diğer malzemeler de eklenir ve karıştırılır Yağlanmış kare borcama veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba dökülür 180 derecelik fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilir
Üzeri için; tercihen buzdolabında bekletilen kremaya toz krem şanti eklenir Sürülecek kıvama gelene kadar mikser ile çırpılır
Fırından çıkan kek sıcakken soğuk şerbet dökülür Kek şerbeti çekene kadar dinlendirilir (keki bir gece önceden şerbetleyip ertesi gün süslemek daha iyi bir sonuç verecektir)
Şerbeti çeken kekin üzeri kremaşanti karışımıyla kaplanır Üzeri isteğe bağlı süslenir Afiyet olsun
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı sıcak su
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1, 52 su bardağı un
Karamelize şerbeti için;
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
*1 kutu krema(200 gr)
*1 paket krem şanti
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır Şeker geniş bir tencereye konulur Orta ateşte eriyip karamel rengine gelmesi beklenir Su eklenir Bu aşamada dikkatli olun çünkü şeker çok sıcak olacağından sıçrama yapabilir Şeker katılaşacaktır Ancak ısıyla birlikte tekrar sıvı hale gelecektir Tamamen eridiğinde birkaç damla limon suyu eklenir ve şerbet birkaç dakika kaynatılıp ocaktan alınır Soğumaya bırakılır
Keki için; karıştırma kabında yumurta ve şeker çırpılır Sıcak su karışıma azar azar eklenir (yumurtayı pişirmemesi için) Diğer malzemeler de eklenir ve karıştırılır Yağlanmış kare borcama veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba dökülür 180 derecelik fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilir
Üzeri için; tercihen buzdolabında bekletilen kremaya toz krem şanti eklenir Sürülecek kıvama gelene kadar mikser ile çırpılır
Fırından çıkan kek sıcakken soğuk şerbet dökülür Kek şerbeti çekene kadar dinlendirilir (keki bir gece önceden şerbetleyip ertesi gün süslemek daha iyi bir sonuç verecektir)
Şerbeti çeken kekin üzeri kremaşanti karışımıyla kaplanır Üzeri isteğe bağlı süslenir Afiyet olsun